Raportti: Iivari Räsäsen debyyttimaali siivitti komeaan voittoon TPS:sta!

Liiga, 21.9.2024: KalPa-TPS 5-0 (1-0, 4-0, 0-0) | Tilastot täältä.

Kuva: Atte Rissanen Photography

KalPa viimeisteli viikkonsa upeasti, kun se nollasi TPS:n komeasti Olvi Areenalla lukemin 5-0.

KalPan tavoin sarjan keskikastissa viidellä pelatulla ottelulla oleva TPS oli ottelun alkupuolella hiukan purjeissa, eikä meinannut oikein saada laukauksia kohti kotijoukkueen maalia. Kuopiolaisisännät saivat hyvän alun ottelulle Casimir Jürgensin jäähyä seuranneen ylivoiman myötä. Tämä ei kuitenkaan vielä tulosta tuottanut. Toinen ylivoima sujui jo paremmin, ja pian sen päättymisen jälkeen koittikin ottelun avausmaali. Matyas Kantner löi kiekon ohi maalivahti Noa Valin ajassa 12:41. Erän edetessä myös turkulaiset pääsivät mukaan peliin, mutta ensimmäiselle erätauolle KalPa pääsi turvallisessa johtoasemassa.

Toiseen erään lähdettiin turkulaiskomennossa, jota vauhditti osaltaan KalPan hankkima joukkuerangaistus sekä siitä seurannut TPS:n ylivoima. KalPa-puolustus oli kuitenkin lujana, eikä tasoitusmaaliin annettu sijaa. Kun paikat olivat harvassa, ne oli käytettävä. Näin teki Aleksi Klemetti, joka viimeisteli jo kauden kolmannen häkkinsä Ville Ruotsalaisen ja Patrick Curryn syötöistä ajassa 28:14. Soppaan kauhansa tunki pian myös Jaakko Rissanen, joka vei kotijoukkueen jo 3-0-johtoon kahdella yhtä vastaan olleen hyökkäyksen päätteeksi. Tandemin toinen osapuoli oli Kristjan Kombe​​​​​​​ ja aika 29:54. Myöhemmin maaliin lisättiin syöttäjäksi myös Tuomas Kiiskinen.

Kiekonhallinta kääntyi pikkuhiljaa isäntien hyväksi, ja tulostahan tuli. Seuraavana Olvi Areenaa huudatti Aleksi Elorinne, joka ohitti Valin napakalla laukauksella Kantnerin syötöstä ajassa 32:52. Hänen jälkeensä esiin astui Iivari Räsänen Liiga-uransa avausmaalilla. Ajassa 34:39 syntyneeseen osumaan syöttöpisteet itselleen hankkivat Jaakko Lantta ja Lasse Lappalainen​​​​​​​.

Päätöserässä kentällä viiletti karsittu määrä pelaajia, kun molemmat joukkueet saivat neljä rangaistusta. Tämä osaltaan kertoo kuumentuneesta tunnelmasta kaukalossa, ja tilastoihin kirjattiin myös väkivaltaisuuden ja ryntäyksen kaltaisia rangaistuksen syitä. Olvi Areenan tunteet kuumenivat erän puolivälin tienoilla, kun Leevi Teissala taklasi Jaakko Lanttaa olkapään seutuville. Tästä ei kuitenkaan videotarkistuksen jälkeen jäähyä vihelletty. Yleisellä tasolla vierasjoukkue hallitsi peliä hienoisesti viimeisen 20-minuuttisen aikana, mutta kavennusmaaleja se ei saanut aikaan. KalPa viimeistelee viikkonsa täyden pistepotin turvin.

Ensi viikolla joukkueella on vuorossa kolme ottelua. Ensimmäinen koitoksista pelataan tiistaina 24.9 Tampereella, kun KalPan isäntänä toimii Tappara klo 18:30 alkavassa ottelussa. Perjantaina 27.9 pelataan puolestaan Olvi Areenalla, jonne lauteille saapuu rakas naapuri Jukurit. Savon derby startataan käyntiin klo 18:30, ja ennakkoliput voit hoitaa itsellesi tätä kautta! Viikko paketoidaan lauantaina 28.9 Espoossa, kun uusin tulokas Kiekko-Espoo ottaa meidät vieraaksi. Tämä kamppailu alkaa klo 17:00.