Alumni


Tule mukaan rakentamaan suomalaista jääkiekkokulttuuria


Liiga-Alumni tarjoaa kattavat edut ja kaikille jääkiekon ystäville mahdollisuuden olla mukana toiminnassa.

Entisenä SM-liiga- /SM-Sarja-tason pelaajana
Liittymällä jäseneksi pääset mukaan verkostotuneiseen järjestöön ja saat lisätietoja koulutus- ja rekrytointimahdollisuuksista Alumnin yhteistyökumppaniverkoston avulla. Tarjolla on monia kiekkoilijoille räätälöityjä kursseja, joiden avulla voit kehittää uramahdollisuuksia jatkossakin ja ylläpidät kiekkouran aikana solmittuja ystävyyssuhteita mm. seuran paikallisalumnin toiminnassa.

Nykyisenä Liigapelaajana
Voit olla kannattajajäsenenä tukemassa Alumnin toimintaa erilaisten peliuran jälkeisten tukitoimien rakentamisessa ja liityt sujuvasti peliuran jälkeen Alumnin varsinaiseksi äänivaltaiseksi jäseneksi.

Yhteistyökumppanina
Yrityksesi saa näkyvyyttä Alumnin tapahtumissa ja julkaisuissa ja on mukana Alumnien kanssa kehittämässä suomalaista jääkiekkokulttuuria.

Kannattajajäsenenä
Tuet yksilönä tai yrityksesi kautta Alumnin toimintaa arvokkaalla tavalla ja olet koko ajan tasalla järjestön toiminnasta.
Jäsenenä tai kannattajajäsenenä sinulla on mahdollisuus hankkia Alumnin verkkokaupasta ainutlaatuisia jäsentuotteita. Jäsenenä saat myös mobiilijäsenkortin, jonka avulla saat käyttöösi jäsenalennukset ja jäseninformaatiota.


Tavoitteena ja missiona – Kaveria ei jätetä


Tavoitteena on koota yhteen kaikki entiset ylemmän sarjatason kiekkoilijat ja ylläpitää kiekkouran aikana solmittuja ystävyyssuhteita. Järjestäytymällä parannamme uransa lopettaneiden pelaajien mahdollisuuksia työllistyä, kouluttautua ja saada muita kiinnostavia mahdollisuuksia keskeisten, jääkiekon parissa toimivien tahojen kautta.
Missiona on edistää entisten pelaajien sopeutumista uran jälkeiseen elämään Alumni-ohjelmamme avulla. Ohjelmaa kehitetään yhteistyössä Liigan ja sen seurojen, Suomen Jääkiekkoliiton ja Suomen Jääkiekoilijat ry:n kanssa.

Rakennamme entisille pelaajille koulutusmahdollisuuksia ja asiantuntijoiden neuvonta- ja ohjauspalveluita uran jälkeiseen työelämään siirtymisen helpottamiseksi.
Rekrytointimahdollisuuksien parantaminen yhteistyökumppaniverkoston avulla
Erilaisten tapahtumien järjestäminen jäsenille ja varojen kerääminen oman toimintamme ylläpitoon sekä hyväntekeväisyyteen erityisesti nuorten liikuntaharrastusten tukemiseksi.


Arvot


Arvomme tuovat esille ja tukevat niitä asioita, joista jääkiekkokulttuuri parhaillaan muodostuu ja joiden kautta entiset kiekkoilijat voivat olla rakentamassa pohjaa tuleville kiekkoilijoille ja koko lajin tulevaisuudelle.

Välittäminen
Tämä on Alumnin arvoista tärkein. Päämääränä on auttaa pelaajia sopeutumaan aktiiviuran jälkeiseen elämään mahdollisimman hyvin. Sen takia koulutuspalveluiden tarpeen kartoittaminen ja niiden kehittäminen jo uran aikana tapahtuvalle opiskelulle on erittäin tärkeää. Alumni myöskin kehittää yhteistyökumppaneidensa kanssa uranohjausohjelmaa, jonka avulla kiekkoilijat työllistyisivät mahdollisimman hyvin peliuransa jälkeen. Alumni kerää myöskin toiminnallaan varoja kriisirahastoon, josta on mahdollista auttaa entisiä pelaajia esimerkiksi terveyteen liittyvissä kriiseissä.

Rispekti
Muodostaa pohjan yhteistyölle liigaseurojen, Liigan, Jääkiekkoliiton, SJRY:n sekä Alumnin välille. Kaikkien näiden tahojen arvostus entisiä pelaajia kohtaan ja heidän mukaan ottaminen tukee molemminpuolista arvostusta. Paikallisalumnitoiminta on paras esimerkki tästä yhteistyöstä.

Kulttuuri
Lisää suuren yleisön tietoisuutta kiekkoilun perinteisistä ja entisistä pelaajista. Alumnin kunnianhimoisena tavoitteena on järjestön Internet-sivuston kehittäminen yhdessä Jääkiekkomuseon kanssa. Nykyistä versiota kehitetään asteittain ylimmällä sarjatasolla pelanneiden kiekkoilijoiden biografiaksi ja kattavammaksi verkkopalveluksi. Suomalaista jääkiekkokulttuuria pyritään vahvistamaan myöskin erilaisten julkaisu- ja kiekkotapahtumien avulla. Merkittävänä osana tätä arvoa on entisten pelaajien osaamisen, tiedon ja arvostuksen välittäminen tuleville kiekkoilijoille. Tämän pohjalta vuosien 2012 ja 2013 jääkiekon MM-kisoissa Helsingissä entiset Leijona-legendat olivatkin näkyvämmässä roolissa kuin aikaisemmin.

Toiminta


Tapahtumat
Järjestämällä monipuolisia ja näyttäviä yleisötapahtumia Alumni luo mahdollisuuksia nähdä ja kokea jääkiekkokulttuuria parhaimmillaan kuten vuonna 2009 Espoon Barona Areenalla järjestetty Liiga Alumnin ja Chicago Blackhawksin Alumnin välinen hyväntekeväisyysottelu, johon jaettiin kaikille pääkaupunkiseudun kiekkojunioreille ilmaisia lippuja.

Julkaisut
Julkaisuissa tuomme esille Alumnin toimintaa, jääkiekkohistoriaa ja välitämme tietoa pelaajien taustoista. Vuonna 2010 ilmestyi pääasiassa jääkiekkojunioreille suunnattu kirjanen ”Ammattina jääkiekko-Mitä uran jälkeen” -oppaassa kerrotaan eri opiskeluvaihtoehdoista kiekkouran aikana ja kuinka varautua kiekkouran jälkeiseen työuraan. Legendakultturin välittämisestä suurelle yleisölle vastaa vuodesta 2010 alkaen vuosittain ilmestynyt Legendat-julkaisu, joka tuotetaan Alumnin, jääkiekkomuseon, jääkiekkojournalistien, Liigan ja Jääkiekkoliiton yhteistyönä.

Paikallisalumnit
Paikallisalumnit tuovat yhteistyötason seurojen ja pelaajien välille, sekä vaikuttavat huomattavasti jäsenmäärän kasvuun ja paikallistoiminnan aktiivisuuteen.

Yhteistyökumppaneiden verkosto
Toimimme läheisessä yhteistyössä Liigan, liigaseurojen, Suomen Jääkiekkoliiton, Jääkiekkomuseon, SJRY:n, jääkiekkojournalistinen ja Am Cham Finlandin kanssa. Lisäksi Alumnilla on kaupallisia yhteistyökumppaneita, joista osa on yrityskannattajajäseniä.

Kansainvälinen toiminta
Olemme rakentaneet suhteita NHL:n ja sen seurojen Alumni-yhdistyksiin ja pyrkimyksenä on laajentaa Alumnitoimintaa myös muihin Euroopan kiekkoilun suurmaihin.


Oletko entinen KalPa-pelaaja ja haluaisit liittyä KalPa-alumniin?

Ota yhteyttä alumni@kalpa.fi