Mediakäytännöt ja kuvaaminen KalPan otteluissa


KalPan kotiotteluissa kuvaaminen järjestelmäkameralla on sallittu ainoastaan akkreditoituneille kuvaajille. Myöskään videokuvaaminen ei ole sallittua. Järjestyksenvalvojalla on oikeus poistaa katsoja, joka rikkoo tätä sääntöä. Tämä on yhtenäinen käytäntö koko Liigassa.

Puhelimella saa kuvata, kunhan ei kuvauksellaan häiritse muita katsojia. Itse otettuja still-kuvia saa julkaista, mutta kaikki videoiden (jossa pelikuvaa) julkaiseminen on kielletty, koska Liigan TV-oikeudet omistaa Telia. KalPan alkuverryttelyn, jäällemenon ja vaikkapa Ruusterin videokuvaaminen ja julkaisu taas ovat sallittuja, koska kyseessä ei ole virallinen pelikuvaus.

Akkreditointi medialle tapahtuu lähettämällä akkreditointipyyntö osoitteeseen: media@kalpa.fi. Huomioithan, että akkreditointipyyntö tulee lähettää ottelupäivänä viimeistään klo 12.00 ja viikonloppuottelun ollessa kyseessä viimeistään perjantaina klo 12.00.

Median sisäänkäynti Olvi Areenalle B-sisäänkäynnin kautta. Akkreditointilista on B-sisääntuloaulassa oikeanpuoleisella seinustalla. Median paikat sijaitsevat B1- ja A1-katsomoiden yläpuolella.

Lisäksi pyydämme myös median edustajia huomioimaan seuraavat turvaohjeet ottelutapahtumissa:

  • Älä tule tapahtumaan, jos olet sairas tai sinulla on mitään covid-19-tautiin sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Saavu ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi.
  • Huolehdi käsihygieniasta (pese kädet ja käytä käsidesiä, jota on tarjolla Areenalla).
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä
  • Noudata vähintään 1-2 metrin turvaväliä. Myös median osalta myönnämme akkreditointeja aikaisempaa rajallisemmin per ottelu, jotta turvavälit on mahdollista pitää myös mediatilassa.
  • Suosittelemme vahvasti Koronavilkun lataamista puhelimeen. Koronavilkku-sovelluksen pääset lataamaan täältä.
    ​​​​​​​

Haastattelupiste on hallin A-kulmauksessa, jään tasolla. Ottelutapahtuman yhteydessä KalPaa koskevat haastattelupyynnöt KalPan viestintäkoordinaattori Marko Nilonille, 044 7871126.

Akkreditoituneet valokuvaajat voivat lohkojaon vuoksi kuvata toistaiseksi B-tasanteelta sekä A- ja B-katsomoiden kulkuaukkojen kohdalta. Valokuvaajilla ei ole pääsyä toistaiseksi jääntasoon vaihtoaitioiden väliin.
​​​​​​​
Ottelutapahtuman ulkopuoliset haastattelupyynnöt pelaajista tai valmentajista joukkueenjohtaja Atte Kinnusen kautta, puh. 044 787 1145.