KalPa-maskotti RuusteriKalPa-maskotti Ruusteri teki ensiesiintymisensä KalPan kotiotteluissa kaudella 2013–2014 ja Ruusterin rooli osana ottelutapahtumaa onkin muodostunut erittäin merkittäväksi. Ruusteri herättää ihastusta erityisesti lasten keskuudessa.

Ruusteri on paikalla KalPan jokaisessa kotiottelussa ja liukuu jäälle aina ennen joukkueiden esittelyjä. Ottelussa Ruusterin voi bongata eri puolilta hallia jännittämästä ottelun kulkua. Ottelutapahtuman lisäksi Ruusterin voi tavata KalPan suositulla koulukiertueella ja KalPan erilaisissa promotapahtumissa.

Joka syksy juhlimme myös Ruusterin synttäreitä ja lapset voivat askarrella Ruusterille etukäteen synttärikortin. Synttärijuhlinnat ovat tällä kaudella perjantaina 20.10.2023 KalPa-HPK-ottelussa. Ruusteri täyttää jo pyöreitä, 10 vuotta, joten tervetuloa mukaan Ruusterin synttäreille!Otteita Ruusterin ensimmäisestä haastattelusta Savon Sanomista:


Missä ja milloin olet syntynyt?

Olen syntynyt tunkiolle. Syntymäajan muistan tarkkaan, se oli kukonlaulun aikaan.

Onko sinulla ystäviä muissa liigaseuroissa?

Ollaan kavereita kaikki maskotit. Ehkä muita läheisempiä ovat toiset linnut, lahtelainen Pekko Pelikaani ja vaasalainen Redi-kotka, heidän kanssaan nokitellaan silloin tällöin WhatsAppissa.

Mitä harrastat?

Kitaransoittoa. Se on kaikkein kivointa KalPan kotiotteluissa, kun soitan keskiympyrässä ja tuhannet ihmiset taputtavat!

Mitä teet kesällä, kun KalPalla ei ole pelejä?

Harjoittelen nimmareiden kirjoittamista, yläviitosten antamista ja t-paitatykillä ampumista. Harjoittelen kovaa kesän, että olen niissä hyvä kauden aikana.

Mitä tapahtuu, kun KalPa voittaa mestaruuden?

Menen kananlihalle.

Lue koko haastattelu täältä.


KalPa Shop -verkkokaupassa myynnissä olevat Ruusteri-tuotteet


Seuraa Ruusteria Instagramissa!