Seura


KalPalla on pitkät ja kunniakkaat perinteet, onhan seura perustettu jo vuonna 1929. KalPa pelaa jääkiekkoa Suomessa korkeimmalla sarjatasolla, Liigassa. KalPa on osallistunut myös kansainväliseen Champions Hockey League -sarjaan (CHL). Nykyään KalPa-lipun alla pelaavat jääkiekkoa sekä KalPa Hockey Oy:n pelaajat (edustusjoukkue ja A-nuoret) että Juniori-KalPa ry:n lähes 1000 junioria. KalPa panostaa yhteisöllisyyteen voimakkaasti.

Taustalla vaikuttavat myös sadat talkoolaiset ja innokkaat juniorivanhemmat. Yhteisöllisyydessä emme unohda myöskään KalPan historiaa ja entisiä pelaajia sekä seura-aktiiveja. Voidaan siis puhua todella laajasta KalPa-perheestä.

KalPa haluaa luoda oman polkunsa, joka mahdollistaa pienen juniorin siirtymisen askel askeleelta kohti ammattilaisuraa omaa kasvattiseuraansa arvostaen. Unohtaa ei sovi niitäkään junioreita, jotka haluavat harrastaa jääkiekkoa ilman sen suurempia tavoitteita. Heille halutaan luoda hyvä, turvallinen ja kannustava harrastusympäristö, jossa ollaan ylpeänä KalPalaisia. Haluamme, että kaikki KalPa-perheen jäsenet ovat toiminnassa mukana aidosti kilpisydämellä.

Toiminnassaan KalPa korostaa tärkeitä arvoja kuten savuttomuus ja puhdas urheilu. Yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi siinä, että jokaisella juniorijoukkueella on oma kummipelaajansa edustusjoukkueessa ja kummipelaaja vierailee juniorijoukkueen harjoituksissa kauden aikana. Vastavuoroisesti juniorit näkyvät KalPan edustusjoukkueen otteluissa, kun juniorit osallistuvat lippuluisteluun, eli ottavat jäällä vastaan edustusjoukkueen pelaajat. KalPa järjestää perheille suunnattuja tapahtumia kuten perhepelit ja jäätapahtuman joulukuussa. KalPan pelaajia voi tavata myös verkostokumppanitapahtumissa sekä KalPan omissa promotapahtumissa.

Arvot

Intohimoinen KalPa-sydän
Meillä on intohimo erinomaisuuteen kaikessa tekemisessä. Olemme uskollisia KalPa-yhteisön jäseniä.

Luotettavuus
Luotettavuus syntyy rehdistä, oikeudenmukaisesta ja johdonmukaisesta toiminnasta, josta viestitään avoimesti. Pidämme sen, minkä lupaamme.

Toimintamme on joukkuepeliä kaikilla tasoilla
Teemme kaikkien kumppaneidemme kanssa työtä yhdessä yhteisten päämäärien saavuttamiseksi, toisiamme arvostaen ja auttaen.

Pitkäjänteisyys
Kaikessa toiminnassa, niin jäällä kuin jään ulkopuolella, toimimme pitkäjänteisesti ja päämäärätietoisesti. Tiedämme tavoitteemme ja meillä on malttia edetä niitä kohti niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina.

Savolaisuus
Olemme savolainen joukkue ja ylpeä siitä! Korostamme kotiseutuamme ja juuriamme. Haluamme omalta osaltamme lisätä kaupungin ja alueen vetovoimaa ja kiinnostavuutta.