Raportti: KalPa murskasi Jukurit - Järvisellä häikäisevän tehokas ilta

Liiga, 11.1.2020: KalPa-Jukurit 8-1 (2-1, 4-0, 2-0). Tilastot täältä.

(Kuva: Atte Rissanen Photography)

Kauden kuudes ja viimeinen Savon derby KalPan ja Jukureiden välillä pelattiin lauantaina Kuopion Olvi Areenalla. Viidestä edellisestä derbystä voitot olivat KalPalle 4-1, joten Savon herruus oli ratkennut jo ennen tämän illan kamppailua.

KalPa onnistui jatkamaan siitä, mihin perjantaina Mikkelissä jäi ja piti pisteet Kuopiossa suvereenin esityksen jälkeen maalein 8-1. Kuopiolaiset saivat onnistumisia laajalla rintamalla ja tehokkaimpana loisti Matti Järvinen, jonka saldo oli hämmästyttävä: neljä maalia, joista kaksi alivoimalla, yksi syöttöpiste ja tehotilasto häikäisevä +7.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja se alkoi ryminällä, kun alle kahteen minuuttiin nähtiin kaksi maalia. Ensin KalPan Järvinen vei keltapaidat johtoon alivoimalla vain 36 sekunnin pelin jälkeen, mutta Jukurit kuittasi minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Maalintekijänä oli Jesper Piitulainen. KalPa onnistui siirtymään uudelleen johtoon vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Juuso Könönen ohjasi Balazs Sebokin roiskaisun maaliin. Könönen onnistui maalinteossa myös perjantaina Mikkelissä.

Toisessa erässä KalPa meni menojaan, eikä Jukurit päässyt enää mihinkään. Kuopiolaiset iskivät kiekon kakkoserässä viisi kertaa Jukureiden maaliin, ja näistä neljä hyväksyttiin. Maalikarkelot aloitti Janne Keränen, joka riisti kiekon keskialueella, polkaisi Jukuri-puolustukselta karkuun ja lämäsi kiekon aivan ylänurkkaan. Vain muutamaa sekuntia myöhemmin Mikko Nuutinen ohjasi Jesse Grahamin laukauksen maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen korkean mailan vuoksi.

Seuraavaksi valokeilaan astui Matti Järvinen. Pelikello pysähtyi aikaan 26:17, kun Järvinen laukoi illan toisen alivoimamaalinsa Janne Keräsen upeasta tarjoilusta, ja KalPa siirtyi 4-1 -johtoon. Viisi ja puoli minuuttia myöhemmin Jesse Graham vapautti Järvisen läpiajoon, eikä mies tästä paikasta erehtynyt. KalPa johti ottelua 5-1, ja Järvisen uran ensimmäinen hattutemppu Liigassa oli tosiasia. Erän lopussa sama kaksikko oli asialla jälleen, tällä kertaa Järvinen tarjoili ja Graham laukoi lukemiksi jo 6-1.

Vaikka kolmas erä aloitettiin selkeän oloisista 6-1 -numeroista, KalPa ei löysäillyt viimeisen kaksikymppisen aikana. Matti Järvinen kaunisteli tehojaan laukomalla läpiajosta illan neljännen maalinsa ja siirsi kuopiolaiset jo 7-1 -johtoon. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla nähtiin vielä hieno hetki, kun lainalla KalPassa oleva puolustaja Santeri Salmela laukoi Liigauran ensimmäisellä maalillaan loppulukemiksi 8-1.

KalPa oli tänään ylivoimainen. Keltapaidat olivat aktiivisia ja hyökkäyspään pelaamisesta löytyi luovuutta. Tämän lisäksi maalipaikoissa oltiin tänään todella tehokkaita. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla, sillä tehopisteille pääsi kaiken kaikkiaan 12 kalpalaista. Useamman tehopisteen miehiä olivat Järvisen (4+1) lisäksi Janne Keränen (1+3), Jesse Graham (1+1) ja Ryan Wilson (0+2).

Tällaisesta voitosta saadulla itseluottamuksella on hyvä jatkaa taistelua ensi viikon perjantaina 17.1. klo 18.30 kotiottelussa Vaasan Sportia vastaan!