Tapahtumat ja teemapelit


KalPa järjestää kauden aikana lukuisia erilaisia tapahtumia ja teemapelejä kuten esimerkiksi 90-vuotisjuhlaottelun, opiskelijapelin, perhepäivän ja Kummipelin. Osa tapahtumista on täysin ilmaisia, osa taas Liiga-otteluiden yhteydessä.

Hyperhiihtoloma ja Ruusterin Perhepeli la 7.3.

Lauantaina 7.3. pelattava KalPa – Pelicans -ottelu on Ruusterin perhepeli. Perhepäivää vietetään Olvi Areenalla klo 14.45 alkaen. Ruusterin Perhepäivässä pääsee luistelemaan Liiga-kaukaloon, jossa pikkuväelle – ja isommillekin – on tarjolla ohjattua ohjelmaa. Jäälle menevillä on pakollisina varusteina luistimet ja kypärä (huom, ei mailoja). Yleisöluistelussa on mukana myös Ruusteri-maskotti.

Liiga-ottelun KalPa - Pelicans avauskiekon pääsee pudottamaan yksi onnekas perhe.​


Yleisöluistelun lisäksi ennen illan ottelun alkua on Olvi Areenan B-tasanteella yhteistä tekemistä koko perheelle, kuten piirustuskisa, ongintaa sekä game corner, jossa voi esimerkiksi koko perheen voimin ottaa matsin pöytälätkässä tai kisata reaktionopeudessa. Ravintola Pelimiehessä pre-game buffet on tarjolla klo 15.30 eteenpäin. Lisäksi ottelun aikana Olvi Areenan myyntipisteistä löytyy erilaisia combotarjouksia.

Perhepäivään pääsee mukaan ottelulipulla, kausikortilla tai lisenssikortilla. Illan Liiga-ottelu KalPa-Pelicans alkaa normaalisti klo 17.00.
Perhepelin kunniaksi lasten (7-15 v.) istumapaikkaliput alkaen vain 5 € (norm. 10 €). Aikuisten istumapaikkaliput samaan katsomoon 20 €. Olvi Areenan B-ovi avataan jo klo 14.30, jolloin myös lipunmyynti B-ovella alkaa.

Lauantain 7.3. KalPa - Pelicans -otteluun on lisäksi jaossa Hyperhiihtoloman johdosta ilmaisia lasten seisomapaikkalippuja (7-15 v.). Seisomapaikkaan oikeuttava lippu on noudettava ennakkoon maanantaista 2.3. alkaen KalPan toimistolta (Sairaalakatu 15) tai Olvi Areenan ravintola Pelimiehestä (Hannes Kolehmaisen katu 4), lippuja jaossa 200:lle ensimmäiselle. Toimisto avoinna hiihtolomaviikolla ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-12 ja ravintola Pelimies ma-pe klo 9-15.


Menneitä tapahtumia

Juniori-KalPa 30 vuotta 1.10.2019

Tiistain 1.10. KalPa-Ässät -ottelussa juhlistetaan KalPan ohella juhlavuottaan viettävää Juniori-KalPa ry:tä, sen täyttäessä 30 vuotta. Otteluun on kutsuttu paikalle kaikki Juniori-KalPan joukkueet ja ottelussa tullaan muistelemaan Juniori-KalPan ansiokasta työtä kuopiolaisen jääkiekkoilun eteen.


Supersyysloma ja Ruusterin 6-vuotissynttärit perjantaina 18.10.2019

Syysloman kunniaksi tarjoamme alle 16-vuotiaille lapsille Supersyysloman johdosta sisäänpääsyn ilmaiseksi otteluun KalPa-Ilves perjantaina 18.10. klo 18.30. Seisomapaikkaan oikeuttava lippu on noudettava ennakkoon maanantaista 14.10. alkaen KalPan toimistolta (Sairaalakatu 15) tai Olvi Areenan ravintola Pelimiehestä (Hannes Kolehmaisen katu 4), lippuja jaossa 200:lle ensimmäiselle. Toimisto avoinna syyslomaviikolla ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-12 ja ravintola Pelimies ma-pe klo 9-15.

Samassa ottelussa juhlitaan myös KalPa-maskotti Ruusterin synttäreitä, kun Ruusteri täyttää kuusi vuotta. Ruusterin synttärivastaanotto järjestetään B-tasanteella klo 17.30 alkaen. Tuo etukäteen askartelemasi synttärikortti Ruusterille, Ruusteri palkitsee hienoimman kortin tekijän ja kutsuu voittajan perheineen KalPan perhepäivään la 23.11. Ruusterin kanssa voi ottaa yhteiskuvan ja paikalla on kasvomaalauspiste, ilmapalloja ja karkkia sekä pelejä. Lopuksi lauletaan yhdessä Ruusterille onnittelulaulu.

Lapset ovat askarrelleet Ruusterille upeita synttärikortteja joka vuosi.

Lapset ovat askarrelleet Ruusterille upeita synttärikortteja joka vuosi.


90-vuotisjuhlaviikko ja juhlaottelu 26.10.2019

Lokakuun viimeinen täysi viikko on juhlaviikko. Se käynnistyy kaukalossa keskiviikkona 23.10. kahden 90-vuotiaan seuran, KalPan ja HPK:n kohdatessa. Perjantaina 25.10. Liiga-joukkueen vierasottelun seuraamisen ympärille rakennetaan Olvi Areenalle oma tapahtuma. Juhlaviikko huipentuu lauantaina 26.10. itse 90 v juhlaotteluun Tapparaa vastaan! KalPan tarina on suomalaisista seuroista sieltä persoonallisemmasta päästä. Värikkäitä ihmisiä, ikimuistoisia hetkiä kaukalossa ja mielenkiintoisia tarinoita maukkaiden voittojen ja kirpeiden tappioiden takaa.

90-vuotisjuhlaottelu tulee olemaan yleisölle iso spektaakkeli. Ensin kaukalossa nähdään KalPa All Starsin ja Tappara Alumnin välinen legendaottelu, jotka ovat olleet edellisissä juhlaotteluissa Kuopiossa todella suosittuja. KalPa All Stars pelaa legendaottelussa kolmella kentällisessä, joihin on koottu 70-, 80- ja 90-luvun tähtipelaajia, joten tule ja nää savolaisyleisön hurmanneet KalPa-tähdet vielä kerran!

Ennen Liiga-ottelua KalPa - Tappara juhlallisuuksissa jäällä nähdään KalPa Wall of Fameen aateloidut henkilöt ja julkistetaan uusimmat aateloinnit. Aiemmat juhlaottelut ovat olleet suosittuja, joten hanki lippusi ajoissa!

Tapahtuman aikataulu:
Klo 15.30 Pelimiehen Pre-game buffet, 1. kattaus
Klo 16.00 Olvi Areenan ovet auki
Klo 16.25 Legendaottelun pelaajaesittely
Klo 16.30 Legendaottelu: KalPa All Stars - Tappara Alumni (Peliaika 2 x 15 min)
Klo 17.10 Pelimiehen Pre-game buffet, 2. kattaus
Klo 17.50 Liiga-ottelun alkulämmittely
Klo 18.25 Seremoniat jäällä käynnistyvät
Klo 18.30+ Liiga-ottelu KalPa - Tappara

Liput istumaan lapsille alkaen 13 €, aikuisille alkaen 14 €* ja seisomaan alkaen 5 €. Liput ennakkoon edullisemmin!
*Vain 14 € S-etukortilla Prisma Kuopio ja Sokos Kuopio.

Olvi Areenan ovet avataan 2,5 h ennen Liiga-otteluna ottelun alkua, eli klo 16.00.


Perhepeli lauantaina 23.11.2019

Kuva: Markus Aspegren, Alias Creative

Kuva: Markus Aspegren, Alias Creative

Lauantain 23.11. KalPa - Pelicans ottelu on perhepeli, jossa Olvi Areenan B-tasanteella on luvassa aktiviteettejä perheen pienimmille, kuten pomppulinna, pöytälätkää ja pöytäfutista sekö piirustuspiste. Lisäksi Wibes Dancersit tekevät glitteröintejä omalla pisteellään ja paikalla on myös Pilke-päiväkotien esittelypiste sekä Pilke-pöllö.

Ennen ottelua B-tasanteella on tavattavissa myös KalPa-pelaajia sekä setietysti myös KalPa-maskotti Ruusteri! Erätauolla laitetaan puolestaan koko halli tanssimaan Wibes Dancersien johdolla.

Perhepelin kunniaksi lasten (7-15 v.) istumapaikkaliput alkaen vain 5 € (norm. 10 €). Aikuisten istumapaikkaliput samaan katsomoon 20 €. Olvi Areenan B-ovi avataan jo klo 15.30, jolloin myös lipunmyynti B-ovella alkaa.


Lippumäen Liikuntapuiston avajaiset sunnuntaina 1.12.2019

KalPa on mukana uuden Lippumäen Liikuntapuiston avajaisissa sunnuntaina 1.12. Avajaisissa Lippumäen urheilualueelle on järjestetty tapahtumaa ja tekemistä koko perheelle useiden kuopiolaisten urheiluseurojen toimesta. KalPa on osaltaan järjestämässä ohjelmaa yhteistyössä Juniori-KalPan mukana uusilla Lippumäen Tuplajäillä.

Tapahtuma alkaa klo 10.00 liikuntapuiston virallisella avauksella, kun alueen vihkii käyttöön Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Liisa Pietikäinen ja tapahtumaa alueen eri pisteissä on klo 15.00 saakka.

Lippumäen Tuplajäillä ohjelmaa perheen pienemmille on klo 10.00 alkaen, kun ensin jäälle pääsevät luistelukoululaiset. Kaukaloon on järjestetty ratoja ja tehtäviä, mutta tilaa on myös vapaalle luistelulle. Klo 11.30 alkaen kaukalo on puolestaan varattu mailallisille kiekkokoululaisille, joille myös on samalla tavalla ohjattuja ratoja ja tehtäviä. Lopuksi klo 13.15 mahdollisuus on vielä osallistua pelijäälle pienpeleihin. Aikuisiakaan tapahtumassa ei ole unohdettu, vaan klo 14.00 alkaen mahdollisuus on osallistua "höntsälätkän tekniikkakouluun"

Sekä luistelu- että kiekkokoulun ryhmien mukana jäällä vierailee myös KalPa-pelaajia ja lisäksi he ovat tapahtumassa tavattavissa ja jakamassa nimmareita klo 11.00-14.00 välisenä aikana. Paikalla on tietenkin myös KalPa-maskotti Ruusteri. Tuplajäiden jäähallin yhteydestä löytyy myös KalPa-teltta, jossa myynnissä KalPa-tuotteita sekä jaossa ilmapalloja.

Katso tapahtuman tarkempi aikataulu täältä!

Pikkujoulupeli perjantaina 20.12.2019

Perjantain 20.12. KalPa - HPK -ottelussa virittäydytään joulutunnelmaan pikkujoulujen merkeissä. Ovien auettua klo 17.30 Olvi Areenan B- ja C-tasanteilla on tarjolla glögiä ja pipareita, lisäksi B-tasanteella tarjoillaan 200 ensimmäiselle Ravintola Pelimiehen keittämä joulupuuro.

Ennen ottelua sekä erätauoilla voi B-tasanteen KalPa Shopista tehdä vielä viime hetken hankintoja pukinkonttiin ja ennen ottelun alkua paikalla on myös itse joulupukki. KalPa-tontut ovat lisäksi piilottaneet halliin pieniä yllätyksiä, joten kuuntele vihjeet tarkkana, niin tiedät, osuuko palkinto sinun kohdallesi. Myös Olvi Areenan musiikkia on ruuvattu ottelussa jouluiseen suuntaan, joten tällä kertaa on ok korvata KalPa-pipo tonttulakilla ja tulla mukaan Olvi Areenan tunnelmaan!

Ottelu on myös Hope-ottelu, johon niin yksityiset kuin yritykset ovat voineet hankkia lippupaketteja, jotka toimitetaan Hope Ry:n kautta heidän asiakasperheilleen. Lippuhaasteeseen voi osallistua ke 11.12.2019 saakka. Lue lisää Hope-haasteesta täältä.

Kummipeli lauantaina 4.1.2020

Kummipelin luistelukisa Liiga-ottelun erätauolla oli elämys niin kummeille kuin kummilapsille.

Kummipelin luistelukisa Liiga-ottelun erätauolla oli elämys niin kummeille kuin kummilapsille.

Lauantaina 4.1.2020 klo 17.00 pelattava KalPa-Ilves-ottelu on Kummipeli, johon kutsutaan erityisesti kummilapsia ja –vanhempia. Kummius on elinikäinen ihmissuhde, joka vahvistuu yhdessä tekemisen kautta. Tässä oiva vinkki kummitädeille ja –sedille kummilapsen joululahjaan: osta liput Kummipeliin ja tule viettämään yhteistä aikaa kummilapsesi kanssa Olvi Areenalla!

Ottelussa paljon lapsille sopivaa erityisohjelmaa, joka järjestetään yhdessä Kuopion ev.lut. seurakuntien sekä KuPSin kanssa:

- Rintanappien painaminen yhdessä kummin kanssa.
- Yhteiskuva kummin ja KalPan sekä KuPSin pelaajien kanssa. Omat kuvat voi tägätä #Kumminkaa ja samalla osallistut arvontaan.
- Mahdollisuus osallistua Kumminkaa-luistelukisaan erätauolla, huom. omat luistimet mukaan!

Kummipelin lipputarjous: Lapsen (7-15 v.) istumapaikkalippu* vain 5 € (norm. 10 €) ja liput aikuisille istumaan samaan katsomolohkoon 20 €.


Savolaisten peli la 11.1.2020

Savolaisten pelissä ollaan ylpeästi savolaisia ja tuodaan omia juuriamme esiin. Rohkaisemme kaikkia pukeutumaan Savon väreihin, eli keltamustaan! Ottelussa ovat vastakkain savolaisen teeman mukaisesti KalPa ja Jukurit. Ottelu alkaa klo 17.00 ja Olvi Areenan ovet avataan klo 16.00. Ottelussa soitetaan savolaista musiikkia, ja tiedossa on muutakin savolaista ohjelmaa. Perinteitä noudattaen ottelu alkaa upeasti Savolaisen laululla.

Opiskelijapelit 11.11.2019 ja 4.2.2020

Savonia-AMK:n opiskelijayhdistykset järjestävät yhdessä KalPan kanssa opiskelijapelin KalPa-Jukurit keskiviikkona 13.11.2019 klo 18.30 ja KalPa-Ässät tiistaina 4.2.2020 klo 18.30. Tapahtumat alkavat etkobileillä (K-18) Olvi Areenan Monttu Pubissa jo klo 16.30-18.00. Etkoilla yhteistä ohjelmaa ja opiskelijaystävälliset hinnat! Nyt kannattaa siis heittää haalarit päälle ja tulla viettämään rentoa iltaa jääkiekon parissa! Opiskelijoille on varattu omat katsomonosat seisomakatsomoon ja kaikki opiskelijat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Liput tapahtumaan ennakkoon opiskelijoille vain 5 €. Lipunmyynti myös suoraan kouluilla muutamana ennakkomyyntipäivänä. Jäähallin ovelta ostettuna liput opiskelijoille 6 €.


Korttelikiekko ja Pipolätkäviikko


Korttelikiekko kerää innokkaat 4-12 -vuotiaat kiekkoilijat ulkojäille viikosta 6 eteenpäin. Viikolla 7 vietetään puolestaan ensimmäistä valtakunnallista Pipolätkäviikkoa, jolloin kannustamme kaikkia kaivamaan luistimet ja mailat esiin ja suuntamaan pelaamaan ulkojäille!

Juniori-KalPan perinteiset korttelikiekot starttaavat viikolla 6 eli maanantaista 3.2. alkaen. Kolmella kaukalolla Kuopion ja Siilinjärven alueella järjestettävät Korttelikiekko-tapahtumat ovat suunnattu 4-10 -vuotiaille. Tapahtumat ovat täysin ilmaisia ja mukaan tarvitsee vain luistimien ja mailan lisäksi ristikollisen kypärän.

Tapahtumat ovat viikoilla 6-9:

  • Maanantaisin Ahmo klo 18.00-19.00
  • Tiistaisin Koulupuisto (Hatsala) klo 18.00-19.00
  • Keskiviikkoisin Vuorela 18.00-19.00


Pipolätkäviikkolla haastetaan kaikki ulkojäille

Helmikuun toisella viikolla 10.-16.2. vietetään ensimmäistä Pipolätkäviikkoa. Liigan ja Jääkiekkoliiton käynnistämän Pipolätkäviikon tarkoituksena on saada koko kansa liikkumaan ja nauttimaan pipolätkästä ulkojäillä. Myös KalPa ja Juniori-KalPa ovat mukana Pipolätkäviikossa järjestämällä ohjelmaa ulkojäillä viikon aikana.

Pipolätkäviikko polkaistaan Kuopion alueella käyntiin heti maanantaina 10.2., kun Juniori-KalPan korttelikiekko kokoaa 4-12 vuotiaat innokkaat kiekkoharrastajat Ahmon kentän lisäksi Martti Ahtisaaren koulun kaukalolle klo 18.00-19.00 väliselle ajalle. Korttelikiekon puolesta kentillä on ohjattua toimintaa ja molempien kaukaloiden tapahtumiin osallistuu myös KalPan Liigajoukkueen pelaajia. Ahmolla paikalla ovat Joona Riekkinen ja Tuomas Vartiainen, Martti Ahtisaaren kaukalolla Mikko Virtanen ja Leevi Aaltonen.

Viikko jatkuu korttelikiekon muodossa myös ti 11.2. Hatsalan koulun kentällä klo 18.00-19.00, jolloin mukana menossa on KalPa-maskotti Ruusteri. Keskiviikkona korttelikiekkoa pelataan puolestaan 12.2. Vuorelan kentällä klo 18.00-19.00.

Pipolätkäviikon ohjelma:

  • Korttelikiekko maanantaina 10.2. Ahmo ja Martti Ahtisaaren koulun kaukalo klo 18.00-19.00
  • Korttelikiekko tiistaina 11.2. Koulupuisto (Hatsala) klo 18.00-19.00
  • Korttelikiekko keskiviikkona 12.2. Vuorela 18.00-19.00

Raksapeli 14.2.2020

Viime kausien tapaan kokoamme rakennusalan ammattilaiset sekä tavarantoimittajat että rakennusliikkeet yhteen ottelutapahtumaan. Tapahtumassa mm. verkostoitumista, ruokaa ja juomaa sekä hauskanpitoa. Lisätietoja jermu.pisto@kalpa.fi. Raksapelin omat etkot alkavat klo 16.30 Olvi Areenan Monttu Pubissa ja illan Liiga-ottelu KalPa-JYP pelataan klo 18.30 alkaen.


90s-teemaottelu pe 28.2.

KalPan 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi heittäydymme vielä kertaalleen 90-teemaan, kun perjantaina 28.2. pelattava KalPa - Kärpät -ottelu on myös 90s-teemapeli. Ysäriteemaa pitää yllä DJ Sedu ja levylautaselle on varattu taatusti vuosikymmenen kovimmat hitit.

Kaiva nyt siis retropelipaita kaappien kätköistä päälle ja tule nauttimaan Olvi Areenan perjantai-illasta, kun KalPa kohtaa Kärpät ja fiilistele samalla 90-luvun mieleenpainuvimpia klassikkobiisejä!