Tapahtumat ja teemapelit


KalPa järjestää kauden aikana lukuisia erilaisia tapahtumia ja teemapelejä kuten esimerkiksi opiskelijapeli, perhepäivä, Wellness-ottelu ja Kummipeli. Osa tapahtumista on täysin ilmaisia, osa taas Liiga-otteluiden yhteydessä.

HUOM! Muutokset tapahtumissa mahdollisia.

Menneet tapahtumat

​​​​​​​

K-korttelikiekko sekä pipolätkä talvella 2019

<p>K-korttelikiekossa kaikki pääsevät jäille ja mukana ovat aina Juniori-KalPan ohjaajat.</p>

K-korttelikiekossa kaikki pääsevät jäille ja mukana ovat aina Juniori-KalPan ohjaajat.

KalPa järjestää yhdessä Juniori-KalPan kanssa ilmaista K-korttelikiekkotoimintaa lähialueen kaukaloilla ulkojääkauden alettua. Korttelikiekkoa on viikoittain ja mukaan ovat tervetulleita kaikki alle 12-vuotiaat lapset, varusteiksi tarvitaan vain luistimet, maila ja kypärä. Ohjauksesta vastaavat Juniori-KalPan ohjaajat ja paikalla vierailee myös KalPan edustusjoukkueen pelaajia.

Uutuutena nyt pipolätkä, jota pelataan Lippumäen ulkojäillä. Pipolätkä on myöskin ilmaista toimintaa ja se on suunnattu nuorille! Päivitämme tänne tarkemmin tietoa K-korttelikiekosta talvella, kun korttelikiekkokaukalot ja tapahtuma-ajat ovat selvillä.

Tapahtumien pakkasrajana -15 C.


KalPan toritapahtuma lauantaina 1.9.2018

Toritapahtumassa on paikalla koko KalPan joukkue ja pelaajien nimmarit ovat kysyttyjä.
Toritapahtumassa on paikalla koko KalPan joukkue ja pelaajien nimmarit ovat kysyttyjä.

KalPan koko joukkue esitellään torilla lauantaina 1.9. klo 10-13 järjestettävässä toritapahtumassa Kuopion torilla. Tapahtumassa ovat mukana myös Ruusteri-maskotti, Wibes Dancers sekä KalPan yhteistyökumppaneita. Pelaajat ovat paikalla klo 11.00-12.30, jolloin myös Ruusteri on paikalla. Tervetuloa kiekkokauden starttiin!


Sarja-avaus ​​​​​​​KalPa-Jukurit perjantaina 14.9.2018 klo 18.30

Liiga-kausi avataan heti ensimmäisellä Savon Derbylla Jukureita vastaan perjantaina 14.9. Viime kaudella Savon Derbyt sujuivat KalPan kannalta erityisen voitokkaasti, voittojen ja Savon herruuden jäädessä Kuopioon voitoin 4-2.

​​​​​​​Sarja-avauksen kunniaksi Niiralan Montussa on täysin uudistunut show, uusi mediakuutio ja 70 metriä uutta LED-pintaa, parannettu äänentoisto ja uudet valot ja jo osittain uudistunut halliympäristö. Tiedossa paljon avajaistarjouksia sekä upeaa yhteisöllistä tunnelmaa. Tervetuloa testaamaan myös uusi anniskelukatsomo K-18 tai uudet ringside-istumapaikat aivan kaukalon vierestä.

Liiga-kauden irtoliput KalPan kotiotteluihin tulevat myyntiin perjantaina 31.8.


KeltaMusta yhdistää perjantaina 5.10.2018

Ensimmäistä kertaa koskaan KalPa järjestää yhdessä paikallisten yritysten kanssa yhteisöllisyysottelun perjantaina 5.10. ottelutapahtumassa KalPa-Ässät. ”KeltaMusta yhdistää” -ottelussa kunnioitetaan ja nostatetaan kuopiolaisten ja pohjoissavolaisten yhteisöllisyyden tunnetta ja luodaan uusia verkostoja ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Osallistumalla yhteisöllisyysotteluun pääset kokemaan uudistuneen jäähallin ja ottelutapahtuman suomia mahdollisuuksia viihdyttää yleisöä tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa.

Ottelutapahtumassa tutustutaan myös KalPa-yhteisöön ja niihin lukuisiin ihmisiin, jotka pitävät yhteisön pyörät pyörimässä. Ottelussa on paikallisten yritysten toimintaa esiteltynä, sekä useita mahtavia ja ainutlaatuisia arvontoja ja kisailuja, kaikki tietenkin hyvässä hengessä. Tule mukaan kokemaan suurta yhteisöllisyyden juhlaa! Jäähallin ovet avataan jo klo 17.00.

<p>KalPan otteluissa on yhteisöllisyyttä aina - ja erityisesti tässä uudessa teemaottelussa!</p>

KalPan otteluissa on yhteisöllisyyttä aina - ja erityisesti tässä uudessa teemaottelussa!


Supersyysloma ja Ruusterin 5-vuotissynttärit perjantaina 19.10.2018

Syysloman kunniaksi tarjoamme kaikille alle 16-vuotiaille lapsille Supersyysloman johdosta sisäänpääsyn ilmaiseksi otteluun KalPa-Kärpät perjantaina 19.10. klo 18.30. Seisomapaikkaan oikeuttava lippu on noudettava ennakkoon maanantaista 15.10. alkaen Bowl D1nerista (IsoCee, Ajurinkatu 16), lippuja jaossa 300:lle ensimmäiselle. Bowl D1ner avoinna syyslomaviikolla klo 11-21.

Samassa ottelussa juhlitaan myös KalPa-maskotti Ruusterin synttäreitä, kun Ruusteri täyttää viisi vuotta. Ruusterin synttärivastaanotto järjestetään Yläpesässä klo 17.30 alkaen. Tuo etukäteen askartelemasi synttärikortti Ruusterille, Ruusteri palkitsee hienoimman kortin tekijän ja kutsuu voittajan perheineen KalPan perhepäivään la 27.10. Ruusterin kanssa voi ottaa yhteiskuvan ja paikalla on kasvomaalauspiste, ilmapalloja ja karkkia sekä pelejä. Lopuksi lauletaan yhdessä Ruusterille onnittelulaulu.

<p>Lapset ovat askarrelleet Ruusterille upeita synttärikortteja joka vuosi.</p>

Lapset ovat askarrelleet Ruusterille upeita synttärikortteja joka vuosi.


Perhepäivä lauantaina 27.10.2018

<p>Perhepäivässä pienet KalPa-juniorit pääsevät saattamaan pelaajat aloituskokoonpanoon kentälle.</p>

Perhepäivässä pienet KalPa-juniorit pääsevät saattamaan pelaajat aloituskokoonpanoon kentälle.

Perhepäivää vietetään Niiralan Montussa lauantaina 27.10. klo 14.45 alkaen. Perhepäivässä pääsee luistelemaan Liiga-kaukaloon, jossa pikkuväelle – ja isommillekin – on tarjolla muun muassa jäälimbo sekä disco. Samalla yleisö pääsee tapaamaan pelaajia ja luistelemaan pelaajien kanssa. Jäälle menevillä on pakollisina varusteina luistimet ja kypärä (huom, ei mailoja). Yleisöluistelussa on mukana myös Ruusteri-maskotti ja lopuksi järjestetään luistelukilpailu.

Liiga-ottelun KalPa-JYP avauskiekon pääsee pudottamaan yksi onnekas perhe ja Juniori-KalPan pienet kiekkokoululaiset pääsevät saattamaan jäälle ottelun avauskentälliset ja tuomarit.​ Ottelun jälkeen valitaan ja palkitaan KalPan paras pelaaja arvonnassa voittaneen perheen toimesta.

Tapahtumassa saa testata omia jääkiekkotaitojaan, maalauttaa kasvonsa suosikkiseuransa väreillä ja seurata erilaisia esityksiä. Perhepäivässä on aktiviteettipisteitä ja Game Corner, herkullista Street Foodia sekä combotarjouksia perheille.

Nyt kannattaa tuoda omat vanhat pehmolelut mukaan hallille, sillä pehmolelut saa heittää jäälle Liiga-ottelussa heti KalPan tehtyä ensimmäisen maalin. KalPa lahjoittaa kaikki jäälle heitetyt pehmolelut Hope ry:lle, joka toimittaa lelut eteenpäin paikallisesti niitä tarvitseville lapsille.

Perhepäivään pääsee mukaan ottelulipulla, kausikortilla tai lisenssikortilla. Illan Liiga-ottelu KalPa-JYP alkaa normaalisti klo 17.00.


Hope-haasteottelu keskiviikkona 14.11.2018

KalPa ja yhteistyökumppanit lahjoittavat ottelulippuja keskiviikkona 14.11.2018 pelattavaan KalPa-Pelicans-otteluun alueen vähävaraisille perheille Hope ry:n kautta. Haastekampanjan lippuja voivat ostaa niin yksityiset kuin yrityksetkin ja Hope ry toimittaa liput eteenpäin ja näin mahdollistamme sadoille perheelle otteluelämyksen Niiralan Montussa. Haastamme kampanjaan mukaan erityisesti yhteistyökumppanimme, nyt on erinomainen hetki tehdä hyvää!


KalPan 89-vuotisottelu keskiviikkona 28.11.2018

KalPan pitkää historiaa juhlitaan, kun vietämme 89-vuotissyntymäpäivää keskiviikkona 28.11. klo 18.30 KalPa-JYP-ottelussa. Ottelussa julkistetaan uusimmat Wall of Fame -aateloinnit.

​​​​​​​Nyt kannattaa kaivaa kaappien pohjilta ne nostalgisimmat KalPa-pelipaidat ja kaulahuivit ja tulla Niiralan Monttuun otteluun, jossa on historian havinaa. Retroin KalPa-asu palkitaan ottelutapahtumassa! Järjestämme etukäteen yleisölle mahdollisuuden toivoa legendaarisimpia kiekkobiisejä soitettavaksi ottelutapahtumassa, äänestyksen voi tehdä Facebookissa.

Ottelutapahtumassa arvotaan myös KalPan retropelipaita ja ohjelmassa on muitakin visailuja, paras KalPa-historian tuntija voittakoon. B-tasanteella on myös kasvomaalauspiste, jossa voi ottaa 89-kasvomaalauksen tai muun KalPa-kasvomaalauksen!


KalPa-perheen joulutapahtuma sunnuntaina 16.12.2018

<p>Joulutapahtumassa jäälle pääsee luistelemaan pelaajien kanssa.</p>

Joulutapahtumassa jäälle pääsee luistelemaan pelaajien kanssa.

KalPa järjestää jo perinteeksi muodostuneen ilmaisen joulutapahtuman Niiralan Montussa sunnuntaina 16.12. klo 14-16. Tapahtuma on kaikille avoin ja ohjelmassa on mm. luistelu- ja kiekkotaitojen opetusta sekä muita aktiviteetteja, pukukoppikierroksia ja yhteistyökumppaneiden pisteitä, Wibesien pitämä glitteröintipiste sekä kasvomaalausta. Jäälle menevillä omat luistimet ja kypärä mukaan, myös mailan voi halutessaan ottaa. Paikalla on koko KalPan edustusjoukkue, KalPan naisjoukkue, Wibes Dancers, Ruusteri-maskotti sekä joulupukki.

Uutuutena tapahtuman alussa jäällä kisaillaan All Stars –tyylinen taitokisa klo 14.00 alkaen. Taitokisassa selvitetään nopein luistelija ja tarkin laukoja edustusjoukkueesta, naisista ja C-junioreiden SM-joukkueesta. Tämän jälkeen muut joulutapahtuman osallistujat pääsevät jäälle KalPalaisten kanssa.


Kummipeli perjantaina 4.1.2019

<p>Kummipelin luistelukisa Liiga-ottelun erätauolla oli elämys niin kummeille kuin kummilapsille.</p>

Kummipelin luistelukisa Liiga-ottelun erätauolla oli elämys niin kummeille kuin kummilapsille.

Perjantaina 4.1.2019 klo 18.30 pelattava KalPa-SaiPa-ottelu on Kummipeli, johon kutsutaan erityisesti kummilapsia ja –vanhempia. Kummius on elinikäinen ihmissuhde, joka vahvistuu yhdessä tekemisen kautta. Tässä oiva vinkki kummitädeille ja –sedille kummilapsen joululahjaan: osta liput Kummipeliin ja tule viettämään yhteistä aikaa kummilapsesi kanssa Niiralan Monttuun!

Ottelussa paljon lapsille sopivaa erityisohjelmaa, joka järjestetään yhdessä Kuopion ev.lut. seurakuntien sekä KuPSin kanssa:

- Rintanappien painaminen yhdessä kummin kanssa.
- Yhteiskuva kummin ja KalPan sekä KuPSin pelaajien kanssa. Omat kuvat voi tägätä #Kumminkaa ja samalla osallistut arvontaan.
- Mahdollisuus osallistua Kumminkaa-luistelukisaan erätauolla, huom. omat luistimet mukaan!

Kummipelin lipputarjous: Lapsen (7-15 v.) istumapaikkalippu* vain 5 € (norm. 10 €) ja liput aikuisille istumaan samaan katsomolohkoon 20 €.


Raksapeli lauantaina 12.1.2019

Viime kausien tapaan kokoamme rakennusalan ammattilaiset sekä tavarantoimittajat että rakennusliikkeet yhteen ottelutapahtumaan. Tapahtumassa mm. verkostoitumista ja muuta kivaa ohjelmaa. Lisätietoja jermu.pisto@kalpa.fi. Raksapelin omat etkot alkavat klo 15.30 ja illan Liiga-ottelu KalPa-JYP pelataan klo 18.30 alkaen.


Wellness-ottelu lauantaina 19.1.2019

Tammikuussa KalPa goes wellness, kun Niiralan Montussa järjestetään jälleen jotain uutta ja jännittävää! Paikan päällä nähdään ainakin hyvinvointialan yrityksiä, mielettömiä kilpailuja ja totta kai myös armotonta kannustusta. Tule kokemaan ensimmäinen Wellness-ottelu paikan päälle tammikuun 19. päivä, kun kaukalossa ovat vastakkain KalPa ja HPK. Liiga-ottelu alkaa klo 17.00, mutta Wellness-tapahtuma jo klo 15.00.

Tulevaan Wellness-otteluun voit alkaa valmistautumaan jo vaikka heti postaamalla Instagramiin kuvia hashtagillä #kalpawellness aina kun teet jotain mikä ylläpitää tai lisää hyvinvointiasi. Parhaille kuville on luvassa palkintoja, joten älä unohda käyttää hashtagia. Tutustu Wellness-otteluun täällä!


Ulkojäätapahtuma Lippumäessä sunnuntaina 20.1.2019

<p>Ulkojäätapahtumassa suurimman suosion saavuttaa aina kiekkopeli KalPalaisia vastaan, tässä pelinjälkeiset kättelyt menossa.</p>

Ulkojäätapahtumassa suurimman suosion saavuttaa aina kiekkopeli KalPalaisia vastaan, tässä pelinjälkeiset kättelyt menossa.

KalPan suosittu ja ilmainen ulkojäätapahtuma tulee taas Lippumäen lähiliikunta-alueelle. Tapahtuma järjestetään klo 14-16 ja paikalla on KalPan pelaajia, Ruusteri-maskotti sekä Juniori-KalPan ohjaajia, jotka opettavat lapsille luistelua ja kiekkotaitoja.

KalPa järjestää joka vuosi suositun ilmaistapahtuman ulkojäillä, jolloin Lippumäen lähiliikunta-alue täyttyy aktiivisista perheistä. Ulkojäätapahtuman tarkoituksena on houkutella perheitä yhdessä ulos lähiliikunta-alueille ja opettaa lapsille luistelu- ja kiekkotaitoja. Opettajina ovat ketkäs muutkaan kuin KalPan Liiga-joukkueen pelaajat sekä Juniori-KalPan ammattitaitoiset ohjaajat. Tapahtumassa on mukana myös KalPan Ruusteri-maskotti ja Saaristokaupungin asukasyhdistys vastaa kioskipisteestä, josta saa kuumaa mehua ja makkaraa ulkoilun lomassa.

Ulkojäätapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, mutta jäälle menevillä lapsilla on kypäräpakko. Oman mailankin voi ottaa mukaan, jos kiekkotaitojen opettelu ja peli KalPalaisia vastaan kiinnostaa. Tapahtumassa on pakkasraja -20 C.

Tapahtuman aluksi osallistujat jaetaan kahteen ryhmään: kiekollisiin ja kiekottomiin ja ryhmissä harjoitellaan erilaisia luistelu- ja kiekkotaitoja sekä leikkejä. Sitten pelataan kiekkopeli KalPalaisia vastaan ja lopuksi pelaajat jakavat nimikirjoituksia ja heidän kanssaan voi ottaa yhteiskuvia.

KalPan ulkojäätapahtuma on osa Pakkaspäivien ohjelmistoa. Tsekkaa muut Pakkaspäivien tapahtumat täältä!


Savolaisten peli lauantaina 26.1.2019

Savolaisten pelissä ollaan ylpeästi savolaisia ja tuodaan omia juuriamme esiin. Rohkaisemme kaikkia pukeutumaan Savon väreihin, eli keltamustaan! Ottelussa ovat vastakkain savolaisen teeman mukaisesti KalPa ja Jukurit. Ottelu alkaa klo 17.00, mutta Niiralan Montun ovet avataan jo klo 15.30. Ottelussa soitetaan savolaista musiikkia, ja tiedossa on muutakin savolaista ohjelmaa. Jäähallissa on myynnissä tietysti aitoja savolaisia ruokaherkkuja teemaan liittyen ja ottelu alkaa upeasti Savolaisen laululla.


Opiskelijapelit 10.10.2018 ja 20.2.2019

Savonia-AMK:n opiskelijayhdistykset järjestävät yhdessä KalPan kanssa opiskelijapelin KalPa-SaiPa keskiviikkona 10.10.2018 klo 18.30 ja KalPa-Tappara keskiviikkona 20.2.2019 klo 18.30. Tapahtumat alkavat etkobileillä (K-18) Niiralan Montun Monttu Pubissa jo klo 16.30-18.00. Etkoilla kiekkovisa ja opiskelijaystävälliset hinnat sekä 200:lle ensimmäiselle ilmaiseksi KalPan opiskelijapelien haalarimerkki! Nyt kannattaa siis heittää haalarit päälle ja tulla viettämään rentoa iltaa jääkiekon parissa! Opiskelijoille on varattu omat katsomonosat seisomakatsomoon ja kaikki opiskelijat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Liput tapahtumaan ennakkoon opiskelijoille vain 5 €. Lipunmyynti myös suoraan kouluilla muutamana ennakkomyyntipäivänä. Jäähallin ovelta ostettuna liput opiskelijoille 6 €.


Hyperhiihtoloma ja Aku Ankka -perhepeli lauantaina 9.3.2019

<p>Hyperhiihtolomalla hallissa on vauhdikas meno ja etenkin Ruusterin kanssa otetaan paljon yhteiskuvia.</p>

Hyperhiihtolomalla hallissa on vauhdikas meno ja etenkin Ruusterin kanssa otetaan paljon yhteiskuvia.

Hyperhiihtolomalla alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi otteluun KalPa-Pelicans, joka pelataan Niiralan Montussa lauantaina 9.3. klo 17.00 alkaen. Sisäänpääsyyn oikeuttava lippu on noudettava ennakkoon, lippuja on jaossa 300:lle ensimmäiselle.

Tämä ottelu on myös Aku Ankka -perhepeli, jossa lasten istumapaikkalippujen hinta on vain 5 €*. Aku Ankka -perhepelissä on yleisöluistelu klo 14.45 alkaen. Yleisöluistelun aikana kisaillaan muun muassa jäälimbo sekä lopuksi on jäädisco. Samalla yleisö pääsee tapaamaan pelaajia ja luistelemaan pelaajien kanssa. Jäälle menevillä on pakollisina varusteina luistimet ja kypärä (huom, ei mailoja). Yleisöluistelussa on mukana myös Ruusteri-maskotti ja lopuksi järjestetään luistelukilpailu.

Liiga-ottelun KalPa-Pelicans avauskiekon pääsee pudottamaan yksi onnekas perhe ja Juniori-KalPan pienet juniorit pääsevät saattamaan jäälle ottelun avauskentälliset ja tuomarit.​ Ottelun jälkeen valitaan ja palkitaan parhaat pelaajat.

Tapahtumassa saa testata omia jääkiekkotaitojaan, ottaa kasvomaalauksen tai upean glitteröinnin ja torjua kiekkoja virtuaalisessa maalivahtipelissä. Perhepelin kunniaksi myyntipisteillä on erilaisia combotarjouksia ja jaamme lapsille KalPa-ilmapalloja.


Sisäänkäynti perhepeliin tapahtuu jäähallin A-ovelta klo 14.30 alkaen ja tapahtumaan tulijoilla pitää olla otteluun oikeuttava pääsylippu, kausikortti tai lisenssikortti/toimitsijakortti. Perhepelin yleisöluistelua varten jäähallilta on varattu pukukoppi numero 7 ja myös vaihtoaitioissa voi vaihtaa luistimet jalkaan. KalPa-pelaajia on mukana yleisöluistelussa ja vaihtoaitiossa jakamassa nimmareita klo 14.45-15.05. Yleisöluistelu kestää klo 15.30 asti.

*=punainen katsomonosa, lipun normaalihinta lapsille 10 €, nyt alehintaan 5 €, alehintaiset liput myynnissä 12.2.2019 alkaen.