Raportti: KalPa harjoitteli Jukurit kumoon tylyin lukemin

Harjoitusottelu: 5.9.2024 KalPa-Jukurit 6-2 (0-1, 4-1, 2-0) | Tilastot täältä.

Juuso Mäenpää hassutti Jukurit-vahti Markus Ruusun ja nosti rystyllään KalPan toisen maalin. (Kuva: Atte Rissanen Photography).

KalPa päätti harjoitusottelukautensa tylyyn kotivoittoon, kun se kaatoi Olvi Areenalla Mikkelin Jukurit maalein 6-2. KalPan kone käynnistyi Niiralan torstai-illassa hitaasti, mutta lopulta paremmasta joukkueesta ei kaukalossa jäänyt epäselvyyttä.

Avauserä oli kotijoukkueelta vaisu. Jukurit iski ottelun alkuun ahnaasti paineen kuopiolaispuolustukselle, ja keltapaidoilla oli vaikeuksia saada omaa konettaan käyntiin.

Erän puolivälissä KalPa pääsi pelaamaan ensimmäistä ylivoimaansa Peter Abbandonaton jouduttua pikkukakkoselle huitomisesta. KalPan ylivoima kuitenkin takkusi ja liki heti jäähyaitiosta vapauduttuaan Abbandonato karkasi kiekollisena kuopiolaisten alueelle ja puikkasi kiekon KalPa-vahti Juha Jatkolan jalkojen välistä sisään. Erän loppuun KalPa selvitti vielä Benjamin Korhosen ja Lasse Lappalaisen rangaistukset ja avauserän jälkeen pukukoppeihin vetäydyttiin maalin vierasjohdossa. Jotain avauserän Jukurit-hallinnasta kertoo se, että vieraat loivat maaliodottamaa lähes maalin verran kotijoukkuetta enemmän (0.18 – 1.13).

Toiseen erään KalPa tuli terävästi. Lappalainen kuljetti kiekon vahvasti omalta alueeltaan paineen alta ja kiekko pelattiin Benjamin Korhosen kautta Veeti Miettiselle. Miettinen laukoi b-pisteen kaarelta terävän rannelaukauksen aivan Jukurit-maalin ylänurkkaan ja kotijoukkue painoi pelin tasoihin ajassa 22.13. KalPa vyörytti koko toisen erän alun todella vahvasti ja erän ensimmäinen viisiminuuttinen pelattiin liki täysin Jukurien alueella.

KalPan vahva painostus jatkui ja joukkueen työnteko alkoi konkretisoitumaan myös tulostaululla. Kotijoukkueen johtomaali 2-1:een syntyi ajassa 28.34, kun kiekko pomppi onnekkaasti Juuso Mäenpäälle. Mäenpää kesytti pomppivan kiekon ja nosti limpun rystyllään tyylikkäästi ylänurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin Jukurien Ludwig Persson passitettiin rangaistusaitioon kiinnipitämisestä. Ylivoimalla KalPa ei vielä onnistunut maalinteossa, mutta kahdeksan sekuntia Perssonin rangaistuksen päättymisestä Jaakko Rissanen ohjasi Lappalaisen rannelaukauksen ohi Jukurit-vahti Markus Ruusun ajassa 32.17. Kakkossyöttö maaliin kirjattiin Matyáš Kantnerille. 21 sekuntia 3-1 maalista kiekko oli jälleen Ruusun selän takana. Iivari Räsänen pelasi kiekon Jaakko Lantalle, joka löysi maalin edessä vapaana päivystäneen Kristjan Komben. Kombe ohjasi suoraan syötöstä kiekon tyylikkäästi vieraiden maaliin ja KalPa takoi neljännen maalinsa.

Heti KalPan 4-1 maalin jälkeen Ville Ruotsalainen passitettiin jäähylle kiinnipitämisestä ja Jukurit kuittasi paikan ylivoimalla. Ludwig Perssonin loistava syöttö tavoitti takatolpalta Thomas Olsenin, joka ohjasi varmasti vieraiden 4-2 kavennuksen. Ottelun toisessa erässä Juha Jatkolalle kirjattiin KalPan maalissa vain yksi torjunta virkaveli Markus Ruusun yhdeksää vastaan.

Kolmanteen erään KalPa iski jälleen kovalla höngyllä kaukaloon. Erää oli pelattu vain reilut puolitoista minuuttia, kun Jaakko Rissanen ja Oliver Larsen pelasivat paikan Ville Ruotsalaiselle, eikä Reksa paikastaan erehtynyt vaan latasi kiekon varmasti verkon perukoille. Ottelun loppulukemat 6-2:een niittasi alivoimalla mainion ottelun pelannut Andreas Okany. Okanyn karvasi vahvasti Jukurien puolustussinisellä, karkasi läpiajoon ja lirutti komeasti kiekon Markus Ruusun puikoista maaliin.

Avauserän lepsuilua lukuun ottamatta kotijoukkue pelasi lopulta vahvan ottelun ja nappasi voiton täysin ansaitusti. KalPa voitti kolme viimeistä harjoitusotteluaan rehvakkaalla maalierolla 14-5. Vaikka keltapaitojen pelissä on vielä paljonkin hiottavaa, voi joukkue lähteä tiistaina alkavaan Liiga-kauteen hyvällä itseluottamuksella.

Liiga-kausi alkaa Kuopiossa ensi viikon tiistaina 10. syyskuuta, kun KalPa isännöi Olvi Areenalla Lappeenrannan SaiPaa kello 18.30 alkavassa ottelussa.