Kokoa hyökkäykseen – laitahyökkääjä Matyáš Kantner loppukaudeksi KalPaan


KalPa on tehnyt loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen tšekkilaituri Matyáš Kantnerin kanssa!

24-vuotias Tšekin suurseura HC Plzenin kasvatti, Matyáš Kantner, siirtyy Kuopioon maansa Extraligassa pelaavasta BK Mladá Boleslavista.

Vasemmalta laukova ja 192-senttinen laitahyökkääjä on pelannut liki koko uransa Tšekeissä. Kauden 2015–16 kovaa laukova voimahyökkääjä pelasi Pohjois-Amerikan OHL-liigassa Flint Firebirdsissä. Kantner on ollut myös Tšekin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja.

– Tämä on ensimmäinen kerta aikuisten tasolla, kun siirryn pelaamaan Tšekin ulkopuolelle. Haluan päästä kokemaan uuden liigan ja erilaisen ympäristön. Keskustelumme KalPan kanssa vakuuttivat minut ja olen iloinen, että siirto Kuopioon tapahtui. En malta odottaa ensimmäistä peliä ja sitä, kun pääsen pelaamaan faniemme eteen, tuore vahvistus tunnelmoi.

Varsin nuoresta iästään huolimatta Matyáš Kantneria voi luonnehtia jo hyvin kokeneeksi pelaajaksi. Tšekin Extraligassa Kantner on pelannut 221 ottelussa tehoin 49+41=90. Parhaalla kaudellaan 2019–20 Kantner naulasi tehopisteet 18+19=37.

– Halusimme kevättä ajatellen vielä lisää kokoa ja voimaa maalin eteen. Matyáksella on iso potentiaali maalintekoon – parhaalla kaudellaan hän on iskenyt 18 pääsarjamaalia. Ennen kaikkea saamme lisää leveyttä joukkueeseen ja lisää vaihtoehtoja kokoonpanoon. Matyáksen tulon myötä kestämme paremmin poissaoloja ja meillä on parempi kyky vastata niihin, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine valottaa Kantnerin hankinnan taustoja.

Kantner tulee pelaamaan KalPassa numerolla 93. Hän matkusti Kuopioon myöhään maanantai-iltana ja liittyi joukkueen vahvuuteen tiistaina.