Kapteeni haluaa voittaa – Tuomas Kiiskinen jatkaa KalPassa!


KalPa-kapteeni Tuomas Kiiskinen jatkaa KalPassa myös tulevalla kaudella. KalPa-kasvatin ja seuralegendan sopimus on kestoltaan yksivuotinen.

37 vuotta nuori Kiiskinen on edustanut urallaan KalPaa 463:ssa Liigan runkosarjan ottelussa, joissa pisteitä on kertynyt 105+209=314. Playoffseissa Kisu on viilettänyt KalPa-paidassa 43 ottelussa tehoin 12+7=19. KalPa-kapteenin viime kausi oli loukkaantumisten vuoksi rikkonainen, mutta jäällä ollessaan Kiiskinen oli edelleen elementissään johtaen joukkojaan valtavalla esimerkillään.

– Jatkopäätöksen kannalta itselleni isoin asia oli, että pystyin treenaamaan kesällä kovaa ja ilman minkäänlaisia ongelmia. Treenaaminen maistui todella hyvältä ja tuntui siltä, että haluan laittaa vielä kropan kuntoon. Nyt miehen pitäisi kaiken järjen mukaan olla viimeisen päälle kunnossa ja olen varmasti valmis uuteen Liiga-kauteen, Kiiskinen iloitsee.

KalPan urheilujohtaja Anssi Laine on joukkueensa kapteenin jatkamispäätöksestä hyvin tyytyväinen.

– Kisu on joukkueen kapteeni, iso johtaja ja kalpalainen seuralegenda. Viime kauden terveysmurheet on nyt selätetty ja mies on pystynyt harjoittelemaan täysipainotteisesti ja on nyt kovassa iskussa. Peliesitykset kaukalossa osoittivat jälleen sen, että hän on edelleen todella iso ja voittava pelaaja kaukalossa. Kisu tuo kaukaloon esimerkkiä ja kokemusta, sekä varmuutta ratkaisuhetkiin, Laine luonnehtii.

”Täydellinen palanen”

Urheilujohtajan mukaan Kiiskinen on ”täydellinen palanen” kuopiolaisten ensi kauden joukkueeseen.

– Kiiskisen yksi isoimpia ominaisuuksia on aivan järkyttävän suuri voitontahto ja voitonhalu. Se, että hän vielä näillä kilometreillä lyö itsensä 110 prosenttisesti likoon kertoo siitä, että hän uskoo pystyvänsä voittamaan täällä, sillä Kisu jos joku haluaa voittaa. Kiiskinen on täydellinen palanen meidän kokoonpanoon, Laine paaluttaa.

Mahdollisuus menestyä ja voittaa kasvattajaseuransa paidassa painoi paljon Kiiskisen vaakakupissa.

– Yksi merkittävimmistä asioista jatkamisen kannalta oli myös, että joukkueessa on paljon jatkuvuutta ja olemme saaneet paljon uusia hyviä jätkiä joukkueeseen mukaan. Pelasimme viime kaudella todella hyvää jääkiekkoa ja playoffseissa pystyimme vielä parantamaan. Kauden jälkeen jäi fiilis, että rahkeet olisivat voineet riittää. Totta kai mahdollisuus menestyä täällä merkkaa itselleni todella paljon, voitontahtoinen Kiiskinen kertoo.

Liiga-kausi 2024-2025 alkaa KalPan osalta tiistaina 10. päivä syyskuuta, kun KalPa isännöi Olvi Areenalla Lappeenrannan SaiPaa.