Raportti: Tappara jätti KalPan pisteittä Tampereella

Liiga, 24.9.2024: Tappara-KalPa 3-1 (2-0, 0-1, 1-0) | Tilastot täältä.

Kuva: Tappara

KalPan otteluviikko alkoi Tampereella hankalasti, kun se hävisi Tapparalle maalein 3-1.

KalPa aloitti ottelun hieman Tapparaa paremmin, pitäen kiekkoa hyvin hallussaan. Laukausten tuottamisen kanssa tosin oli pieniä ongelmia. Hallitseva Suomen mestari iski kiekon verkkoon kuitenkin ensin, kun Julius Mattila kaappasi kiekon keskialueella ohittaen lopulta Juha Jatkolan ajassa 3:26. Lisää lunta tupaan tuli, kun Lasse Lappalainen otti jäähyn kampituksesta. Tapparalle koitti ylivoima, jota ei jätetty käyttämättä. Uransa 500. runkosarjaottelua Liigassa pelannut Veli-Matti Savinainen kuritti vieraita ja vei isännät jo 2-0-johtoon ajassa 6:51. Pian tämän jälkeen KalPalle koitti ylivoimatilanne, jota ei vuorostaan saatu hyödynnettyä. Pelillisesti avauserä oli lopulta tasainen, mutta paikoista pääsi iskemään sisään vain kotijoukkue.

Toiseen erään lähtiessä Tappara oli vieraitaan raikkaammin liikkeellä, ja sai luotua laukauksia kohti Jatkolan maalia. Kauden ensimmäistä otteluaan pelannut maalivahti ei kuitenkaan päästänyt taakseen yhtään enempää. Kuopiolaisten alivoimapelaaminen oli myös uomissaan erän puolivälin tienoilla, jättäen mahdollisuuden takaa-ajoon auki. Takaa-ajo alkoikin toden teolla lopulta ajassa 36:47, kun Tuomas Kiiskinen naputteli kauden toisen osumansa Jaakko Rissasen ja Lukas Kanakin syötöistä. Piste oli puolustaja Kanakille ensimmäinen Suomen kentillä.

Isäntien vauhti oli kolmannessa erässä jälleen huimaa, mutta laukauksia kohti maalia, saatika sitä maalia, ei saatu todistaa hetkeen. Kuopiolaiset olivat siitä huolimatta aivan purjeissa koko erän ja hävisivät päätöserän laukaukset lukemin 9-2. Lopussa KalPa haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta se ei onnistunut. Loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin viimeisteli Otto Rauhala ​​​​​​​ajassa 59:00.

Joukkueen viikko jatkuu pelien osalta perjantaina 27.9, kun se saa Olvi Areenalle vieraita naapurikaupunki Mikkelistä. Kauden ensimmäinen Savon derby Jukureita vastaan polkaistaan käyntiin klo 18:30, ja ennakkoliput voit siihen hoitaa itsellesi tätä kautta! Viikko paketoidaan lauantaina 28.9 Espoossa, kun sarjan uusin tulokas Kiekko-Espoo ottaa meidät vieraaksi. Tämä kamppailu alkaa klo 17:00.