Raportti: Rubin ja Viitala olivat liikaa Porissa

Liiga, 16.9.2023: Ässät-KalPa 6-0 (2-0, 2-0, 2-0). Tilastot täältä.

Runkosarjan avausviikko jatkui KalPan osalta hikisessä Isomäen lauantai-illassa Ässien vieraana.

Avausottelunsa Sportia vastaan hävinnyt isäntäjoukkue lähti hyökkäämään kohti kuopiolaisvieraiden maalia nopealla kiekon liikuttelulla sekä vahvalla kotiyleisön tuella. KalPan kannalta vaikea alku kulminoitui jo ajassa 1:15 syntyneeseen Aleksi Matinmikon maaliin, joka räjäytti Isomäen liitoksistaan. Syöttöpisteen saalistaneen Roope Talajan maalinedustapelaamista tutkittiin videolta asti, mutta maali päätettiin lopulta hyväksyä. Lisää Kokemäenjoen kylmää vettä kaadettiin kuopiolaisten niskaan ajassa 6:34, kun Leevi Viitala vei isännät jo kahden maalin karkumatkalle.

Erän edetessä myös KalPa esitti säväyttäviä otteita kentällä. 15. peliminuutilla Konsta Kapanen onnistui ohittamaan Niklas Rubinin ohjauksellaan. Maali lopulta hylättiin, sillä Kapasen maila oli tilanteessa liian ylhäällä. Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin kohdillaan, ja kavennusmaali jäi odotuttamaan itseään toiseen erään.

Toinen erä ei liiemmin ehtinyt vanhentua, kun patapaidat maalasivat jo kolmannen kerran. Myös tätä osumaa tutkittiin Roope Talajan pelaamisen vuoksi videolta, mutta lopulta Viitalan illan toinen häkki oli tosiasia. Pelikellot pysähtyivät 3-0-maalin kohdalla aikaan 21:03. Helpolla ei kuitenkaan päässyt myöskään Ässät, jonka maalivahti Rubin näytti olevan kaiken hehkutuksen arvoinen. Mies pelasti porilaisyleisön useammalta KalPan lupaavalta maalipaikalta. Toinen kultaakin arvokkaampi palanen kotijoukkueelle oli tänään kakkoskentällinen, joka vastasi myös illan neljännestä osumasta. Vahvasti kahdessa ensimmäisessä maalissa mukana ollut Talaja pääsi myös itse tuulettamaan onnistumisensa johdosta, kun hän vei patapaidat jo 4-0-johtoon ajassa 30:13.

KalPa lähti päätöserään selkä seinää vasten, neljän maalin takaa-ajomatkalta. Tilaisuuksia kavennusmaaleihin oli edelleen ja peli oli uomissaan, mutta se tärkein - viimeistely - ontui. Kerta toisensa jälkeen kuopiolaiset törmäsivät ruotsalaisvahti Rubiniin. Lisää karvasta kalkkia syötti Martin Lefebvre, joka viimeisteli kauden avausmaalinsa Juha Jatkolan selän taakse. Hänen jälkeensä parrasvaloihin astui jälleen 22-vuotias Viitala, joka täydensi pistesarakkeensa muotoon 3+2. Hattutemppu näki päivänvalonsa ajassa 53:49, joka viimeistään katkaisi vierasjoukkueen selän. Kuuden maalin takamatka oli aivan liikaa, ja joukkue joutuu palaamaan takaisin savoon tyhjän repun kanssa.

Ensi viikko starttaa KalPan osalta keskiviikkona 20.9, kun Olvi Areenan löylyihin saapuu vieraaksi Lahden Pelicans. Ottelu starttaa tuttuun tapaan klo 18:30. Tule katsomaan kun kotijoukkue hakee revanssia viime kevään pudotuspeleistä - ennakkoliput otteluun ovat jo ostettavissa tämän linkin kautta!