Raportti: Kärpät vahvempi Oulussa - Pitkänen osui kahdesti

Liigan harjoitusottelu, 9.9.2020: Kärpät-KalPa 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). Tilastot täältä.

KalPan harjoituskausi jatkui keskiviikkona Oulussa, kun se kohtasi Kärpät. Kuopiolaisten lähtö otteluun ei ollut paras mahdollinen, sillä Kärpät karkasi ennen pelin puoliväliä jo 3-0 -johtoon. KalPa kuitenkin kampesi itsensä maalin päähän, mutta voitto jäi lopulta Ouluun maalein 4-2.

Ottelun ensimmäinen erä oli tänään KalPalle vaikea. Kärpät liikkui kuopiolaisia paremmin, ja etenkin Jesse Puljujärven kurissa pitämisessä riitti haastetta. Puljujärvi onnistuikin maalinteossa avauserän aikana kahdesti: ensin hyökkääjä nosti ylivoimalla rystyllä 1-0 -osuman, ja hetkeä myöhemmin Eero Kilpeläinen joutui KalPan maalilla yllätetyksi etukulmasta. KalPan paras maalipaikka tarjoutui Eetu Luostariselle, joka pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Luostarisen nosto hyvän harhautuksen jälkeen suuntautui kuitenkin KalPan harmiksi tolppaan.

Toisessa erässä KalPa pääsi peliin mukaan. Vieraat pääsivät pelaamaan erän alkuun kaksi ylivoimaa, mutta kahta tolppalaukausta lähemmäksi maalintekoa ei päästy. Erän yhdeksännellä minuutilla Kärpät rankaisi vastahyökkäyksestä, kun Miihkali Tepon tarkka rannelaukaus upposi Kilpeläisen taakse, ja isännät johtivat jo 3-0. Erä oli KalPa-vahdille haastava, sillä Tepon laukaus oli oululaisille vasta toisen erän ensimmäinen kuti. Hetkeä myöhemmin Kärppien 4-0 -maali oli enemmän kuin lähellä, mutta Kilpeläinen venytti komeasti räpylänsä Otto Karvisen laukauksen tielle.

Karvisen maalintekopaikan jälkeen KalPa otti pelin hallinnan itselleen, ja lopulta palkintokin saatiin erän lopussa ylivoimalla, kun Miikka Pitkäsen laukaus kimposi Kärppä-puolustajan jalasta maaliin. Enempää osumia ei toisessa erässä nähty, joten KalPa lähti päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmas erä oli vanhentunut vajaat kahdeksan minuuttia, kun KalPa kavensi numeroiksi 3-2. Otto Leskinen antoi oivan avaussyötön Pitkäselle, joka kavensi hyökkäysalueella keskustaa kohti ja laukoi rannelaukauksella illan toisen maalinsa. Pitkäsen ketju, jossa sentterinä viiletti Eetu Luostarinen ja toista laitaa pelasi joko Benjamin Korhonen tai Kai Kantola, oli tänään kuopiolaisten kentällisistä vaarallisin. Tämä poppoo pääsi pelin loppupuolilla keltapaidoista lähimmäksi tasoitusmaalia, mutta Kärppien maalille toisessa erässä loukkaantuneen Patrik Rybarin tilalle vaihdettu Leevi Meriläinen onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Kärppien Cody Kunyk laukoi vielä tyhjään maaliin loppunumeroiksi 4-2. Eero Kilpeläinen torjui 28 kertaa, ja Kärppien maalia vahtineille Rybarille ja Meriläiselle kirjattiin yhteensä 18 koppia.

KalPa pelasi Oulussa hyvän ottelun, mutta aivan viikonlopun JYP-otteluiden tasolle kuopiolaisten peli ei yltänyt. Tekeminen on kuitenkin useassa viime ottelussa ollut pirteän näköistä, ja etenkin omasta päädystä lähteminen ja maalipaikoille pääseminen on mennyt eteenpäin.

KalPan seuraava harjoitusottelu pelataan perjantaina 18.9. Kouvolassa KooKoota vastaan. Viimeinen harjoitusottelu pelataan puolestaan Kuopiossa torstaina 24.9. Lukkoa vastaan, ja tämä ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17:00​​​​​​​.