Raportti: KalPalle kolme pistettä Kouvolasta – KooKoon loppukiri ei riittänyt

Liiga, 19.9.2024: KooKoo-KalPa 3-4 (1-0, 0-1, 2-3) | Tilastot täältä.

Kuva: Ella Taponen

Torstain ainoassa Liiga-kamppailussa kohtasivat KooKoo ja KalPa. Tiukka kamppailu kallistui lopulta kuopiolaisten hyväksi lukemin 3-4.

Illan ainoa Liiga-ottelu starttasi Kouvolassa hyvin tasaisesti, kun molemmat joukkueet loivat hyökkäyksiä pitäen kiekkoa lähestulkoon yhtä paljon. Aloitusvoittoja isäntiään paremmin raapinut KalPa ei kuitenkaan päässyt maalipaikoille yhtä tehokkaasti kuin KooKoo. Kouvolalaisyleisöä huudattivatkin lopulta ensimmäisenä isännät – johtomaalista vastasi Marcus Davidsson ajassa 7:06. Erän edetessä KalPa otti enemmän pelillistä viittaa itselleen, mutta tasoitusmaalia ei nähty.

Toiseen erään kuopiolaiset pääsivät erinomaisista asetelmista, kun KooKoon hyökkääjä Otto Paajanen istui täyspitkää kahden minuutin rangaistusta ensimmäisen erän päätteeksi hankkimastaan kiinnipitämisjäähystä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, kivenkovan kouvolalaispuolustuksen sekä viimeisenä lenkkinä maalivahti Antoine Bibeaun seisoessa esteenä. Siinä missä avauserän kiekonhallinta kääntyi KooKoon hyväksi, toisessa erässä tahtipuikkoa heilutti KalPa. Bibeau sai olla maalillaan valppaana, mitä pidemmälle ottelu kehittyi. Riley Sawchukin rangaistuksesta seuranneen ylivoiman aikana nähtiin jo hyvin lupaavia merkkejä, mutta maalia ei vielä syntynyt. Sinnikkään, aktiivisen ja raikkaan rennon hyökkäämispainotteisen erän päätteeksi kruunu saatiin, kun Patrick Curry löi Aleksi Klemetin lähietäisyydeltä kiekon ohi Bibeaun. Ajassa 38:23 syntynyttä maalia tutkittiin videolta, mutta hyväksyttiin lopulta.

Kolmannen erän ensimmäinen hyökkäys johti Klemetin maaliin, joka nopeasti kuitenkin hylättiin ilman videotarkistusta. Tämä ei kuitenkaan meininkiä lannistanut, päinvastoin. KalPa oli kolmannen erän pelillinen johtaja etenkin sen alkuminuuteilla, kunnes KooKoo otti hiljalleen roolia itselleen. Laukausten luominen oli kuopiolaisten osalta tahmeaa erän ensimmäisellä puoliskolla.

Kun KalPa tuli peliin mukaan, se kaahasti lopulta suoraan KooKoon ohi. Illan ensimmäinen johtoasema saavutettiin ajassa 51:24, kun Jesper Mattila tulitti Oliver Larsenin syötöstä kiekon siniviivan tuntumasta Bibeaun ohi yläkulmaan. Takaa-ajoasemassa oleva kotijoukkue KooKoo piiskasi itsensä järjettömään hurmostilaan ja yritti kauan tasoitusta. Siinä se ei kuitenkaan onnistunut, ja selkäranka alkoi taipua hiljalleen. Ensin Tuomas Kiiskinen ohjasi Lasse Lappalaisen laukauksen maaliin ajassa 56:20, Jaakko Rissasen toimiessa syöttäjänä. Tämän jälkeen Andreas Okany ​​​​​​​iski lukemat 1-4 tyhjään maaliin ajassa 57:33.

KooKoo teki vielä kiriä kuopiolaisten rinnalle. Ensin Robert Rooba vapautti syötöllään Vilmos Gallon läpiajoon, ja unkarilainen avasi kauden maalitilinsä ajassa 58:47. Tämän jälkeen joukkue otti jälleen maalivahdin pois, ja tulosta syntyi uudestaan kuudella kenttäpelaajalla kun Sawchuk toi KooKoon vain maalin päähän, kun erää oli pelaamatta 43 sekuntia. Nyt aika loppui lopulta kesken, eikä Kouvolaan jäänyt pisteitä. KalPa palaa Kuopioon kolmen pisteen kanssa!

KalPan viikko jatkuu pelien osalta lauantaina 21.9. Tuolloin sauna lämpeää meidän omalla Olvi Areenalla, jonne saapuu vieraaksi TPS. Kiekko putoaa jäähän klo 18:30, ja ennakkoliput ovat myynnissä täältä. Ottelutapahtuman ympärille on rakennettu Oktoberfest-ohjelmaa, josta voit lukea lisää tämän linkin takaa!