Raportti: KalPalle kolmas perättäinen voitto - Mattila osui kahdesti

Liiga, 17.10.2020: HPK-KalPa 1-5 (0-1, 0-3, 1-1). Tilastot täältä.

Aleksi Klemetti onnistui maalinteossa viikonlopun molemmissa otteluissa. (Kuva: Ukko Juntunen)

KalPan Liiga-viikko päättyi lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Kuopiolaisten viikonloppu sai komean päätöksen, kun tehokkaan viimeistelyn ansioista voitto kirjattiin keltapaidoille maalein 1-5.

KalPa pelasi perjantaina loistavan ottelun Kuopiossa Kärppiä vastaan, ja sama meno jatkui avauserässä Hämeenlinnassa. KalPa luisteli vahvasti ja vyöryi neljän kentällisen voimalla isäntien päätyyn. Kuopiolaiset onnistuivat maalinteossa kolme minuuttia ennen avauserän päätöstä, kun suoran hyökkäyksen päätteeksi Alexander Ruuttu laukoi terävällä kudilla kauden toisen maalinsa ja KalPan johtoon.

Toisessa erässä KalPa laittoi kunnon shown pystyyn ja iski peräti kolme osumaa HPK:n verkkoon. Maalikarkelot alkoivat erän kolmannella minuutilla, kun KalPa iski jälleen suorasta hyökkäyksestä. Aapeli Räsänen voitti oman pään aloituksen Miikka Pitkäselle, joka ampaisi välittömästi hyökkäyssuuntaan Tuomas Vartiaisen kanssa. Pitkänen tarjoili kiekon Vartiaiselle, joka laukoi kauden ensimmäisen maalinsa terävällä rannelaukauksella.

Maalijuhlat jatkuivat erän puolivälissä, kun Jesper Mattila heilutti verkkoa kahteen kertaan puolentoista minuutin sisään. Ensin Räsänen tarjoili kiekon hyökkäysalueen kulmauksesta Mattilalle, joka laukoi Liiga-uransa ensimmäisen maalin pienestä kulmasta. Hetkeä myöhemmin Tommi Jokinen jakoi kiekon Mattilalle, joka tälläsi napakalla rannelaukauksella KalPan jo 0-4 -johtoon.

Kolmannessa erässä KalPan ote lipsui hieman. HPK ei missään vaiheessa luovuttanut, ja onnistui viemään peliä keltapaitojen päätyyn. Isännät pääsivät kahden ensimmäisen erän aikana ylivoimalle kolme kertaa, ja onnistuivat joka kerta luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja. Kolmannen erän alussa HPK pääsi illan neljännelle ylivoimalleen, ja tällä kertaa onnistui myös maalinteossa. Petri Kontiola levitti upean poikkisyötön, ja Jere Innala lämäsi lukemiksi 1-4.

Tämän jälkeen HPK jatkoi kovaa paineistustaan ja haki kavennusta ilman maalivahtia jopa 7 ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. KalPa kuitenkin kesti isäntien rynnistyksen, ja lopullinen niitti nähtiin kaksi minuuttia ennen loppua, kun Aleksi Klemetti laukoi tyhjään maaliin loppunumeroiksi 1-5.

Näin KalPa päätti siis viikonloppunsa upeasti, kun se kaatoi ensin perjantaina Kärpät 5-1 ja tänään HPK:n samoin lukemin. Eero Kilpeläinen oli maalillaan jälleen loistava, torjuntoja "Savon muurille" kertyi tänään 23.

KalPa jatkaa otteluitaan keskiviikkona 21.10. Olvi Areenalla Kouvolan KooKoota vastaan, jolloin keltapaitojen tähtäimessä on neljäs perättäine voitto. Osta liput keskiviikkoillaksi täältä!