Raportti: KalPa taipui viikonlopun ensimmäisessä Savon derbyssä

Liiga, 26.11.2021: KalPa - Jukurit 1–3 (0–1, 1–1, 0–1). Tilastot täältä.

(Kuva: Ukko Juntunen Photography)

Kahden Savon derbyn viikonloppu polkaistiin käyntiin perjantai-iltana, kun joukkueet väänsivät tasaisessa kohtaamisessa Olvi Areenalla.

KalPa ja Jukurit tarjoilivat Olvi Areenan perjantai-illassa tasaisen kamppailun. Jukurit aloitti ottelun räväkästi ja onnistui hankkiutumaan johtoon toisen erän loppuhetkillä, eikä luopunut enää johtoasemastaan kuitaten voiton ja kolme pistettä loppulukemin 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).

Mikkeliläismiehistön voiton takuumiehenä hääri maalivahti Oskari Salminen, joka venyi maalillaan kiekon eteen yhteensä 29 kertaa. Myös tsekkihyökkääjä Simon Stransky kuului kentän parhaimmistoon, iskien pisteet 1+1. Kuopiolaisten illan ainoasta maalista vastasi Lasse Lappalainen, jonka komea ylivoimamaali oli hänelle jo kauden kahdeksas täysosuma.

Jukurit aloitti ottelun kuopiolaisia huomattavasti räväkämmin ja onnistui hankkiutumaan johtoon jo ajassa viidennellä peliminuutilla, kun Simon Stransky yllätti KalPa-maalilla neljännen ottelunsa pelanneen Connor LaCouveen.

KalPa tuli toiseen erään isännän ottein. Kuopiolaisten pitkä painostus tuotti lopulta tulosta kahdenkin eri ylivoimayrityksen turvin, kun Lasse Lappalainen pamautti KalPan tasoihin 34.23. Maaliin syöttöpisteet kirjauttivat kokoonpanoon palanneet Jaakko Rissanen ja Tuomas Kiiskinen.

Toisen erän loppuhetkillä Jukurit kaatoi saavillisen kylmän vettä KalPan niskaan, kun paitsiolta haiskahtanut tilanne päättyi lopulta Otto Mäkisen maaliin ajassa 39.54.

Kolmannessa erässä KalPa haki raivoisasti tasoitusta, mutta Salminen seisoi Jukurit-maalilla ohittamattomana. Petrus Palmu ampui kiekon vielä kertaalleen tyhjiin muuttaen lukemat 1-3:een.

Seuraavan kerran KalPa on tositoimissa jo huomenna lauantaina, kun joukkue matkaa Mikkeliin Jukurien vieraaksi. Olvi Areenalla tulessa ollaan seuraavan kerran pe 3.12. klo 18.30, kun vieraaksemme saapuu JYP - hanki lippusi ensi perjantain Järvi-Suomen derbyyn täältä!