Suurlupauksille Joonas Lyytiselle, Miikka Pitkäselle ja Jonne Tammelalle jatkosopimukset!

KalPa tunnetaan laajalti savolaisena seurana, joka nostaa rohkeasti nuoria lupauksiaan Liiga-tasolle. Nyt Kuopiossa on solmittu tärkeät jatkosopimukset kolmen suurlupauksen kanssa.


"Poikkeuksellisen lahjakas kiekollinen puolustaja"

KalPan oman kasvatin, puolustaja Joonas Lyytisen (19) kehitys on ollut hurjaa. Ensimmäisestä Liiga-ottelusta on vasta alle vuosi, nyt taskussa on kesältä NHL-varaus ja nuori mies on tällä hetkellä koko Liigan puolustajien maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

Viime kaudella "Luoti" pelasi Liigaa 30 ottelua ja teki niissä jo hyvät pisteet 3+6. Tällä kaudella tahti on vain yltynyt, 17 ottelun pisteet ovat nyt 4+3. Kutsu tuli myös U20 maajoukkueeseen, mutta lyhytaikainen loukkaantuminen esti lähdön.

- Lyytinen on poikkeuksellisen lahjakas kiekollinen puolustaja, joka pystyy tekemään jo noin nuorena sellaisia ratkaisuja kiekon kanssa jotka edesauttavat meitä menestymään tässä sarjassa. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, että saimme sovittua jatkosta näin hyvissä ajoin. Innolla odotan mitä tulevaisuus hänen kanssaan tuo, kun nuori mies on näyttänyt jo nyt millä tasolla pystyy Liigassa pelaamaan, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.


Puolustaja Joonas Lyytinen #57, tuore jatkosopimus ulottuu kevääseen 2017.


"Äärimmäisen taitava peliätekevä sentteri"

Keskushyökkääjä Miikka Pitkänen (18) on KalPa-kasvatti, joka on lukeutunut kaikissa juniori-ikäluokissa valtakunnan parhaimmistoon. Lahjakkuudesta kertoo myös Liigassa debytoiminen viime kaudella vain 17-vuotiaana, jolloin Pitkänen pelasi jo 11 ottelua ja uran molemmat Liiga-maalit syntyivät vieläpä samassa ottelussa.  "Miku" on ollut kuluvalla kaudella KalPan Nuorten Liiga-joukkueen paras pistemies ja on parhaillaan U19 maajoukkueen mukana.

- Pitkänen on äärimmäisen taitava peliätekevä sentteri, jolla on jo kokemusta Liigan vauhdista ja vaatimustasosta. Hänen kanssaan edetään maltilla ja kehitetään nuorta miestä eteenpäin, hänestä odotetaan tulevina vuosina pelaajaa Liiga-joukkueeseen, Kapanen kertoo.


Keskushyökkääjä Miikka Pitkänen #61, tuore jatkosopimus ulottuu kevääseen 2017.


"Tehnyt vahvan vaikutuksen tekemisellään ja osaamisellaan"

Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti, jo B-juniori-ikäisenä KalPaan siirtynyt hyökkääjä Jonne Tammela (17) voitti keväällä SM-pronssia KalPan B-junioreissa ja on pelannut tällä kaudella ensimmäiset kaksi Liiga-otteluaan. Liiga-tasolla heti väläytelleen Tammelan lahjakkuudesta kertoo tuore valinta U18 maajoukkueeseen.

- Tammela teki äskettäin vahvan vaikutuksen ensimmäisissä Liiga-otteluissaan tekemisellään ja osaamisellaan. Hän on vahva luistelija, taitava ja on ottanut hyvin askeleita eteenpäin, odotamme hänestä kasvavan meille pelaajan joka pystyy pelaamaan säännöllisesti Liigassa, toteaa Kapanen.


Hyökkääjä Jonne Tammela #97, tuore jatkosopimus ulottuu kevääseen 2017.


"Kärkilupaukset on kiinnitetty"

Lyytisen, Pitkäsen ja Tammelan sekä jo aiemmin sovittujen puolustaja Niko Mikkolan ja hyökkääjä Topi Piipposen sopimusten myötä KalPa on varmistanut tällä hetkellä pisimmällä olevien lahjakkuuksien jatkamisen Kuopiossa myös tulevina kausina.

- Kenttäpelaajista niin kutsutut kärkilupaukset on nyt kiinnitetty. Tottakai seuraamme jatkuvasti kaikkien junioripelaajiemme kehittymistä, joka on hyvin yksilöllistä.

- KalPalla on vahva halu nostaa rohkeasti nuoria lahjakkuuksia Liiga-rinkiin ja rakentaa myös tulevien kausien joukkueet niin omavaraisiksi kuin mahdollista. Omilla pelaajilla Puolesta Savonmaan.


Liiga-kaudelle 2015-2016 jo 20 pelaajasopimusta

Maalivahdit (2):
Eero Kilpeläinen (2017+2018), Samu Perhonen (2015+2016).

Puolustajat (7):
Jussi Timonen (2017), Antti Halonen (2017), Joonas Lyytinen (2017), Niko Mikkola (2017), Mikko Jokela (2016), Miika Koivisto (2016), Juuso Riikola (2016).

Hyökkääjät (11):
Janne Keränen (2017), Topi Piipponen (2017), Jonne Tammela (2017), Miikka Pitkänen (2017), Jukka Voutilainen (2016), Kasperi Kapanen (2016), Jaakko Rissanen (2016), Toni Hyvärinen (2016), Saku Kinnunen (2016), Sami Mutanen (2016), Mikael Ruohomaa (2016),