Sopimus on varmistunut, maalivahti Andy Chiodo Savon ylpeyden riveihin

Maalivahti Andy Chiodo (31) siirtyy KalPan riveihin ja muodostaa savolaisten maalivahtikaksikon yhdessä Samu Perhosen kanssa. Kansainvälinen pelilupa saapui keskiviikkoiltana ja pelaajasopimus sai sinetin.

Maalivahdin hankinta tuli ajankohtaiseksi Eero Kilpeläisen kauden päätyttyä vuodenvaihteessa leikkaushoitoa vaatineeseen vammaan. Chiodon sopimus kattaa kuluvan kauden.


Maalivahti Andy Chiodo vuodattaa kevätkaudella hikeä KalPa-logon puolesta.

Chiodo on pelannut NHL:ssä kahdeksan ottelua Pittsburgh Penguinsin riveissä ja eurooppalaisista kaukaloista kokemusta on kahdeksalta kaudelta. Kuopioon hän saapuu Itävallan pääsarjasta Olimpija Ljubljanan joukkueesta ja sitä ennen hän on pelannut urallaan Itävallan pääsarjan lisäksi KHL:ssä sekä Liigassa.

Liigassa seuroina ovat olleet Jokerit, HPK, Kärpät ja Tappara. Maalivahti on torjunut Liigassa kolmella kaudella ja palkintokaapista löytyy yksi SM-kulta, yksi SM-hopea ja yksi SM-pronssi. Kovin henkilökohtainen suoritus on keväältä 2007, jolloin yhdeksän pelatun pudotuspeliottelun torjuntaprosentti oli todella kova 95,2 % ja päästettyjen maalien keskiarvo ainoastaan 1,48. Nuo tilastot veivät HPK:n aina pronssille asti.

 - Andylla on uraltaan kova pelikokemus ja kokemusta on myös kevään playoff-otteluista. Andy tietää Suomen pääsarjan vaatimukset ja ei tarvitse sopeutumisaikaa, hän oli meille helppo valinta. Tällä kaudella hän on pelannut isot minuutit ja on kantanut nuorta joukkuetta todella hyvin. Halusimme Samun rinnalle kokeneen maalivahdin ja meillä on nyt hyvä pari kevättä varten, kertoo KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

Kanadalainen on KalPan historian ensimmäinen ulkomaalainen maalivahti sarjaotteluissa. KalPa pelasi ensimmäisen jääkiekko-ottelunsa vuonna 1947.

Andy Chiodo tulee pelaamaan KalPassa numerolla 31 ja on kokoonpanossa ensimmäisen kerran perjantaina Jyväskylässä.