Niko Härkönen on KalPan U20-joukkueen seuraava päävalmentaja

KalPan U20-joukkueen valmennus uusiutuu kaudelle 2023/24. Niko Härkönen aloittaa joukkueen päävalmentajana ja valmennusryhmän täydentävät Niko Kallela, sekä Janne Borg.

36-vuotias Niko Härkönen on toiminut neljä edellistä kautta KalPan yhteistyöseura Iisalmen Peli-Karhujen päävalmentajana Mestiksessä. Turkulaislähtöinen Härkönen on toiminut aiemmin päävalmentajana Mestis-seura KeuPa HT:ssa, sekä apuvalmentajana Kajaanin Hokissa.

Erinomaista työtä Iisalmessa tehneen Härkösen aikana IPK on noussut Mestiksen kärkiseurojen joukkoon.

- Niko on toiminut pitkään Mestiksessä valmentajana, ja yhteistyömme hänen kanssaan on toiminut todella hyvin. Nyt kun meillä aukeaa paikka U20valmennuksessa, Niko tuo meille uutta osaamista ja vaatimustasoa. Hän tietää, mitä pelaajilta vaaditaan, jotta he pystyvät ottamaan seuraavat askeleensa nuorten sarjoista kohti Liiga-kaukaloita, kommentoi KalPan urheilujohtaja Anssi Laine.

- Härkönen on positiivinen persoona, joka varmasti haluaa rakentaa hyvähenkisen ja vauhdikasta jääkiekkoa pelaavan joukkueen. Olemme hyvin tyytyväisiä, että saamme hänen kaltaisen ammattilaisen riveihimme, Laine jatkaa.

Härkönen itse on intoa täynnä saapumassa Kuopioon uusien haasteiden pariin.

”Erittäin innoissani olen tulossa Kuopioon. Seitsemän Mestis-kauden jälkeen tämä on hieno mahdollisuus kokea uutta ja päästä erittäin ammattimaiseen ympäristöön valmentamaan. KalPassa pääsen kehittämään motivoituneita nuoria pelaajia ja työskentelemään muiden valmentajien kanssa”, Härkönen iloitsee.

Niko Kallela ja Janne Borg myös uusina kasvoina mukaan

Niko Härkönen saa tulevalle kaudelle apuvalmentajakseen mukaan KalPan U18-joukkuetta luotsanneen Niko Kallelan.

- Niko Kallela on osa meidän valmentajapolkuamme. Nikolla on hyvät omat vahvuudet – hän on ahkera ja tunnollinen tekijä ja täydentää myös erinomaisesti Härkösen vahvuuksia, urheilujohtaja Laine analysoi.

Nikojen lisäksi uutta virtaa U20-joukkueeseen tuo päävalmentaja Härkösen tavoin IPK:sta saapuva maalivahtivalmentaja Janne Borg. Borg on myös KalPan organisaatiolle tuttu mies, sillä hän on aiemmin valmentanut KalPan U16-joukkueen maalivahteja.

- Janne Borg on tehnyt loistavaa työtä muun muassa Juha Jatkolan kanssa ja Jannen kädenjälki näkyy isosti siinä, miten Juha pelaa tällä hetkellä. Olemme erittäin mielissämme ja tyytyväisiä, että Jannen työkuviot järjestyivät ja hän pystyy olemaan isossa roolissa jalostamassa meidän nuoria maalivahtejamme. Janne Borg on erittäin tärkeä palanen meidän maalivahtipolkuamme, Anssi Laine kehuu.