Ennakko: Kauden ensimmäinen Savon Derby pelataan perjantaina Olvi Areenalla

Liiga: Pe 27.9. klo 18.30 KalPa-Jukurit | Otteluisäntä: Kestopelti


Liiga-kausi jatkuu perjantaina Olvi Areenalla, kun KalPa ja Mikkelin Jukurit taistelevat pisteiden lisäksi Savon herruudesta.

KalPalla on meneillään kolmen ottelun viikko. Viikko käynnistyi tiistaina Tampereella Tapparaa vastaan tappiollisesti, kun isännät nappasivat 3-1 voiton. Pelillisesti KalPa pelasi kelvollisen otatuksen, mutta puolustavan Suomen mestarin viimeistely oli kuopiolaisia tarkempaa.

Perjantaina pelattavan Jukurit-ottelun jälkeen KalPa matkaa jo lauantai-illaksi Espooseen, kun sarjanousija Kiekko-Espoo isännöi KalPaa lauantaina kello 17 alkaen.

Kauden alku on sujunut KalPalta tuloksien valossa varsin mukavasti. Viidestä pelaamastaan ottelusta keltapaidat ovat ottaneet kolme kolmen pisteen voittoa ja kärsineet kaksi tappiota. Olvi Areenalla joukkue on ollut vahva – kauden avauksessa SaiPa kaatui maalein 3-2 ja viime lauantaina joukkue nuiji TPS:n tylysti 5-0.

KalPan joukkueessa alkukauden tehopisteet ovat jakautuneet varsin tasaisesti. Konkarisentteri Jaakko Rissanen pelaa Jukurit-ottelussa joukkueensa kultakypäränä – tehoja on kertynyt piste per peli -tahdilla 3+2=5. Neljässä tehopisteessä on kolme pelaajaa (Aleksi Klemetti 3+1=4, Matyáš Kantner 2+2=4 ja Patrick Curry 1+3=4).

Vahvasti viime kauden runkosarjassa pelannut Jukurit on uusiutunut merkittävästi tulevalle kaudelle. Päävalmentaja Olli Jokinen vaihtoi Etelä-Savon Pohjois-Ruotsiin ja siirtyi SHL-seura Timrå IK:n luotsiksi. Jokisen jättämää aukkoa täyttämään tuotettiin Iisalmen Peli-Karhuissa komeaa jälkeä tehnyt Marko Tuomainen. Tuloksellisesti Jukurien alkukausi on ollut haastava, kun seitsemästä ottelusta joukkue on kerännyt viisi pistettä. Keskiviikkona Jukurit kuitenkin raapi tärkeän 4-3 voiton jatkoajalla Porin Ässistä.

Valmennuksen ohella myös pelaajisto on kokenut isoja muutoksia. Päävalmentaja Tuomaisen alaisuudessa viime kaudella tuhoisaa jälkeä Mestiksen IPK:ssa tehnyt Alex Berardinelli on jatkanut tehoiluaan myös Liiga-kaukaloissa. 29-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on nakutellut seitsemään otteluun merkinnät 3+5=8 ja hän on koko Liigan pistepörssissä kuudentena. Mikkeliläiset ovat tehneet muutenkin oivia löytöjä pelaajamarkkinoilta – jenkkilaituri Max Ellis on naulannut neljässä pelissä tehot 5+2=7 ja kanadalainen keskushyökkääjä Peter Abbandonato neljään peliin pisteet 2+4=6.

Tällä kaudella KalPa ja Jukurit kohtaavat runkosarjassa neljä kertaa ja kilvoittelu Savon herruudesta käynnistyy siis tulevana perjantaina. Viime kaudella Savon herruus jäi Mikkeliin voitoin 5–1, kuinka käy tänä vuonna? Tule antamaan äänekäs tukesi KalPalle perjantaina Olvi Areenalle!


Pelimiehen lounas on Kuopion paras lounas jo kolmatta vuotta peräkkäin

Pelimiehen lounas on valittu Edenred Finlandin Suomen paras lounas 2024 -äänestyksessä Kuopion parhaaksi lounaaksi!

Lue lisää

Taistelu Savon herruudesta käynnistyy - tutustu paikalliskohtaamisten historiaan

Liiga-tasolla Savon derbyjä on nähty nyt kahdeksalla kaudella, joista Savon herruuden on vienyt nimiinsä viisi kertaa KalPa ja Jukurit kolme kertaa. Otteluvoittojen määrät näiden kahdeksan kauden aikana ovat Etelä-Savo 22, Pohjois-Savo 26.

Lue lisää


Liput, pysäköinti ja sisäänkäynti

Liput:

Istumaan lapset (7-15 vuotiaat) alkaen 13 € ja aikuiset alkaen 16 €. Seisomapaikkaliput lapsille ja opiskelijoille 7 €, aikuisille 16 €. Pyörätuolipaikat 10 €. Pyörätuolipaikat sijaitsevat Olvi Areenan B-aulassa ja paikkoja on myynnissä 11 kpl / ottelu.

Pysäköinti:

Olvi Areenan läheisyydessä on reilusti pysäköintipaikkoja myös kaudella 2024–2025. Suosittelemme kuitenkin hyödyntämään yleisiä kulkuvälineitä tai tulemaan otteluun kävellen tai pyörällä. Pysäköintitalo on maksullinen ja se on avoinna 24 h. Lyhytaikapysäköinti tapahtuu Hannes Kolehmaisen kadun katutason sisäänajosta. KalPan kotiotteluiden aikana pysäköintilaitoksessa on liikenteenohjaus.

Pysäköintitalon hinnasto, lyhytaikapysäköinti:

Ensimmäiset 30 minuuttia, 0,50 €
Seuraavat 30 minuuttia, 0,50 €
Ensimmäisen tunnin jälkeen seuraavat 30 minuuttia, 0,50 €
Yksi (1) vuorokausi, 12 €
Toinen vuorokausi, 5 €
Maksutavat: Korttimaksut, käteinen tai Moovy-sovellus.
Lataa Moovy-sovellus ja pysäköi vaivattomasti! Moovy toimii Kuntolaakson lisäksi Toriparkissa ja kadunvarsilla.

Lisätietoa pysäköintitalosta, pysäköintipaikoista ja käytännöistä Olvi Areenan läheisyydessä löydät täältä.

Sisäänkäynti:

Sisäänkäynti Olvi Areenalle tapahtuu B-, C- ja D-ovilta. Lipunmyynti tapahtuu B-ovelta ja ennakkoon varatut liput ovat noudettavissa niin ikään Olvi Areenan B-ovelta.

Ravintola Pelimiehen Pre-game buffet:

Ravintola Pelimiehessä on tarjolla ennen jokaista KalPan kotiottelua pre-game buffet hintaan 17 € aikuisille ja lapsille (4-12 v.) 8,50 €. Pelimiehessä kuulet myös viimeisimmät kommentit ja tunnelmat KalPa-leiristä noin 40 min ennen ottelun alkua.

Bussilla peliin alehintaan:

Kuopion seudun joukkoliikenne Vilkku ja KalPa tarjoavat edulliset bussiliput pelipäivinä kaikille kausikorttilaisille ja ottelulippulaisille! Katsojat pääsevät KalPan kotiotteluihin Olvi Areenalle Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteen busseissa edullisesti "KalPan Pelipäivä" –mobiililipulla. Mobiililippu on lasten lipun hintainen (1,50 €) ja lippu käy vyöhykkeillä A sekä AB. Tarjoushinta on voimassa ennakkoon ostetulla pääsylipulla tai kausikortilla ja se tulee näyttää bussissa. Mobiililippu on hankittava pelipäivänä Vilkun mobiilisovelluksesta. Alennus on voimassa kotiotteluiltana klo 23.59 asti.

Amarillon jälkipelit:

KalPan viralliset jälkipelit järjestetään tälläkin Liiga-kaudella ravintola Amarillossa. Jälkipelit alkavat noin 45 minuuttia kotiottelun päätyttyä ja jälkipelien isäntänä toimii KalPan kotiotteluista tuttu ääni, Teemu Pelkonen. Jälkipelien vieraana on KalPa-legenda Tommi Jokinen.