Ennakko: KalPa saa vastaansa HPK:n Olvi Areenan keskiviikkoillassa

Liiga: Ke 16.10.2024 klo 18.30 KalPa-HPK | Otteluisäntä: Lindström


KalPa aloittaa kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona Olvi Areenalla, kun kuopiolaisjoukkue isännöi Hämeenlinnan Pallokerhoa.

KalPa lähtee kääntämään pelillistä ja tuloksellista trendiään välittömästi positiivisempaan suuntaan heikon JYP-ottelun jälkeen. Perjantaina Olvi Areenalla pelatussa Järvi-Suomen Derbyssa KalPan peliesitys jäi vajaaksi ja vierasjoukkue JYP haki kolme pistettä Jyväskylään 3-4 vierasvoitolla.

JYP-tappiota edelsi neljän ottelun voittoputki ja KalPan alkukautta voi luonnehtia tuloksellisesti hyvinkin onnistuneeksi – 10 ottelustaan kuopiolaiset ovat napanneet 20 pistettä ja pistekeskiarvo on Liigan kolmanneksi kovin. Liigan sarjataulukossa KalPa ponnistaa keskiviikkoillan kiekkokierrokselle kuudennelta sijalta, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet Liigassa toistaiseksi vähiten otteluita yhdessä Lahden Pelicansin kanssa.

Kuopiolaisten tehomies alkukaudesta on ollut jenkkihyökkääjä Patrick Curry. Kovin odotuksin Kuopioon täksi kaudeksi tullut 28-vuotias hyökkääjä on vastannut huutoon ja nakutellut piste-per-peli -tahdilla merkinnät 5+5=10. Curry on iskenyt maalin neljässä edellisessä ottelussa, viimeksi JYPiä hyökkääjän tulinen lämäri viuhui maalin ylänurkkaan.

Piristynyt HPK

Olvi Areenan keskiviikkoillan vierasjoukkue HPK:n alkukausi oli synkkä ja se maksoi päävalmentaja Matias ”Maso” Lehtoselle työpaikan, kun viisi Liiga-ottelua toi pistesarakkeeseen vain kaksi vaivaista pistettä. Lehtosen korvaajaksi tuotettiin kovissa liemissä marinoitu Mikko Manner. Mannerin johdolla HPK:n tuloskunto on parantunut ja hänen alaisuudessaan Kerho on kaivanut seitsemästä pelistä 11 pistettä. Kuopioon joukkue matkaa allaan kova kotivoitto, kun Pelicans taipui Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla lauantaina maalein 5-3. 19-vuotias laitahyökkääjä Jesse Kiiskinen oli Pelicans-ottelussa elementissään ja hän kuritti kasvattajaseuraansa tehoilla 1+2=3.

HPK:n pisteykkösenä joukkueen kultaista kypärää KalPa-ottelussa kantaa kanadalaissentteri Kyle Topping. Viime kaudella Ruotissa HockeyAllsvenskanin Västerås IK:a ja SHL:n MoDo Hockeya tehokkaasti edustanut 24-vuotias keskushyökkääjä on aloittanut Liigassa väkevästi ja tehoja on kertynyt 12 otteluun 3+8=11.


Poistumisharjoitus ottelun päätyttyä

Heti KalPa-HPK -ottelun päättymisen jälkeen Olvi Areenalla toteutetaan suunniteltu poistumisharjoitus. Poistumisharjoitus järjestetään viranomaisyhteistyönä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ja Itä-Suomen Poliisin kanssa osana viranomaisten lakisääteistä tapahtumaturvallisuuden valvontaa ja turvallisuusviestintää.

Olvi Areenan B-tasanteella on myös poliisin, pelastuslaitoksen, sekä pelastusopiston esittely/rekrytointipisteet, joihin voi käydä tutustumassa ottelutapahtuman aikana.


HPK-ottelussa juhlitaan Ruusterin synttäreitä – lasten istumapaikkaliput alkaen 7 euroa

Rakastettu KalPa-maskotti täyttää jälleen vuosia ja sen kunniaksi juhlitaan Olvi Areenalla ke 16.10. pelattavan KalPa–HPK -ottelun yhteydessä. Juhlan kunniaksi esimerkiksi lasten istumapaikat illan otteluun ovat alkaen vain 7 € (norm. 13 €).

Olvi Areenan ovet avataan keskiviikkona 16.10. klo 17.30, joilloin B-tasanteelle on järjestettynä lastenjuhlat aktiviteetteineen ja tarjoiluineen. Myös itse päivänsankari on tavattavissa klo 17.30-18.30. Ohjelmassa on mm. onnenpyörä, kasvomaalausta ja pöytälätkää, sekä Olvin limpparimaistiaisia.

B-tasanteella on Ruusterin järjestämä vieraskirja, johon kaikki juhlissa mukana olijat voivat käydä kirjoittamassa tai piirtämässä oman tervehdyksensä päivänsankarille.


Ruusterin synttäreitä juhlitaan ke 16.10. KalPa–HPK-ottelussa!

KalPa-maskotti Ruusterin synttäreitä juhlitaan keskiviikon 16.10. KalPa - HPK -ottelun yhteydessä. Juhlan kunniaksi lasten istumapaikkaliput otteluun ovat alkaen 7 € ja ennen ottelua Olvi Areenan B-tasanteella pidetään lastenjuhlat.

Lue lisää

Vietä pikkujoulut Pelimies Kallanrannassa!

Tule nauttimaan iloisesta tunnelmasta ja maukkaasta ruuasta Pelimies Kallanrannan pikkujoulubuffettiin pe 23.11. ja la 24.11.

Lue lisää


Liput, pysäköinti ja sisäänkäynti

Liput:

Istumaan lapset (7-15 vuotiaat) alkaen 7 € ja aikuiset alkaen 16 €. Seisomapaikkaliput lapsille ja opiskelijoille 7 €, aikuisille 16 €. Pyörätuolipaikat 10 €. Pyörätuolipaikat sijaitsevat Olvi Areenan B-aulassa ja paikkoja on myynnissä 11 kpl / ottelu.

Pysäköinti:

Olvi Areenan läheisyydessä on reilusti pysäköintipaikkoja myös kaudella 2024–2025. Suosittelemme kuitenkin hyödyntämään yleisiä kulkuvälineitä tai tulemaan otteluun kävellen tai pyörällä. Pysäköintitalo on maksullinen ja se on avoinna 24 h. Lyhytaikapysäköinti tapahtuu Hannes Kolehmaisen kadun katutason sisäänajosta. KalPan kotiotteluiden aikana pysäköintilaitoksessa on liikenteenohjaus.

Pysäköintitalon hinnasto, lyhytaikapysäköinti:

Ensimmäiset 30 minuuttia, 0,50 €
Seuraavat 30 minuuttia, 0,50 €
Ensimmäisen tunnin jälkeen seuraavat 30 minuuttia, 0,50 €
Yksi (1) vuorokausi, 12 €
Toinen vuorokausi, 5 €
Maksutavat: Korttimaksut, käteinen tai Moovy-sovellus.
Lataa Moovy-sovellus ja pysäköi vaivattomasti! Moovy toimii Kuntolaakson lisäksi Toriparkissa ja kadunvarsilla.

Lisätietoa pysäköintitalosta, pysäköintipaikoista ja käytännöistä Olvi Areenan läheisyydessä löydät täältä.

Sisäänkäynti:

Sisäänkäynti Olvi Areenalle tapahtuu B-, C- ja D-ovilta. Lipunmyynti tapahtuu B-ovelta ja ennakkoon varatut liput ovat noudettavissa niin ikään Olvi Areenan B-ovelta.

Ravintola Pelimiehen Pre-game buffet:

Ravintola Pelimiehessä on tarjolla ennen jokaista KalPan kotiottelua pre-game buffet hintaan 17 € aikuisille ja lapsille (4-12 v.) 8,50 €. Pelimiehessä kuulet myös viimeisimmät kommentit ja tunnelmat KalPa-leiristä noin 40 min ennen ottelun alkua.

Bussilla peliin alehintaan:

Kuopion seudun joukkoliikenne Vilkku ja KalPa tarjoavat edulliset bussiliput pelipäivinä kaikille kausikorttilaisille ja ottelulippulaisille! Katsojat pääsevät KalPan kotiotteluihin Olvi Areenalle Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteen busseissa edullisesti "KalPan Pelipäivä" –mobiililipulla. Mobiililippu on lasten lipun hintainen (1,50 €) ja lippu käy vyöhykkeillä A sekä AB. Tarjoushinta on voimassa ennakkoon ostetulla pääsylipulla tai kausikortilla ja se tulee näyttää bussissa. Mobiililippu on hankittava pelipäivänä Vilkun mobiilisovelluksesta. Alennus on voimassa kotiotteluiltana klo 23.59 asti.

Amarillon jälkipelit:

KalPan viralliset jälkipelit järjestetään tälläkin Liiga-kaudella ravintola Amarillossa. Jälkipelit alkavat noin 45 minuuttia kotiottelun päätyttyä ja jälkipelien isäntänä toimii KalPan kotiotteluista tuttu ääni, Teemu Pelkonen. Jälkipelien vieraana on puolustaja Ville Ruotsalainen​​​​​​​.