Raportti: KalPa voittoon kiihkeässä Oulun illassa

Liiga, 18.10.2024: Kärpät-KalPa 4–5 VL. (1–1, 1–2, 2–1, 0–1) | Tilastot täältä.

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät ja KalPa ottelivat tuplapeliviikonlopun ensimmäisen näytöksen perjantai-iltana. Ottelu päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen KalPan hyväksi 4-5.

Tuplapeliviikonloppu Oulussa alkoi lupaavasti, kun KalPa sai pidettyä kiekkoa sekä luotua painetta Kärppien päätyä kohti. Maalivahti Tomi Karhunen sai kuitenkin pidettyä kuopiolaisvieraat kurissa yhdessä puolustuksen kanssa. Illan ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 1:56, kun Kärppien kultakypärä Reid Gardiner viimeisteli häikäisevästi jo kauden 15. osumansa. Tasavajaalla syntyneen maalin alustaneelle Michal Kovarcikille syöttöpiste oli myöskin 18. tällä kaudella. Lisää lunta tupaan oli tulla Jesper Mattilan polvitaklausta seuranneen alivoiman aikana, mutta maali pidettiin kuin pidettiinkin puhtaana – milloin Jatkolan, milloin puolustuksen voimin.

Seuraavaa maalia pääsivätkin tuulettamaan vieraat Juuso Mäenpään johdolla. Jaakko Rissasen syöttämä peliväline löysi Mäenpään lavan, ja hyökkääjä pääsi tulittamaan kauden avausosumansa Karhusen patjojen välistä. Ajassa 10:27 syntyneeseen osumaan syöttöpisteen itselleen hankki myös Oliver Larsen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla riitti tapahtumia, kun rangaistuksia jaettiin puolin ja toisin. Tilanne alkoi Patrick Curryn taklauksesta Gardineriin, jonka jälkeen Kovarcik löi Currya poikittaisella mailalla lentäen ulos ottelusta. Samalla rangaistuksia jaettiin myös Ben Tardifille ja Kristjan Kombelle​​​​​​​.

Toisessa erässä KalPa istui kuskin paikalle, ja Oulussa saatiin katsella peliä kuopiolaiskomennossa. Vierasjoukkue hallitsi aloitusvoittotilastoa, jonka lisäksi laukauksia aina Karhuselle asti kertyi kiitettävään tahtiin. Johtoasema saavutettiin ensi kertaa ottelussa ajassa 26:14, kun Kombe ohitti Karhusen lähietäisyydeltä kauden avausmaalillaan. Kärpät tuli tasoihin ajassa 32:53, kun Arttu Alasiurua kihautti Liiga-uran avausmaalinsa B-pisteen kaarelta. Johto otettiin takaisin nopeasti, kun Matyas Kantner ohitti Karhusen komean kaartelunsa päätteeksi. Ajassa 34:26 syntynyt osuma oli Mattilan ja Lasse Lappalaisen alustama.

Kolmas erä sai tulikuuman alun, kun Curry lisäsi kuopiolaisten johtolukemiksi jo 2-4. Ajassa 40:57 syntyneeseen maaliin merkittiin syöttöpisteet Kasper Simontaipaleelle sekä Larsenille. KalPan hyökkäys oli kolmannellakin 20-minuuttisella, kuten toisessakin erässä, kova luu Kärpille. Illan toinen puhuttava tilanne nähtiin kahdeksannella peliminuutilla, kun Konsta Kapanen huitoi Julius Hermosta jalkojen väliin. Tilanteesta tuomittiin 5+10 minuutin rangaistus, ja Kapanen lensi ulos. Ylivoima sopi oululaisille, jotka kirivät maalin päähän ajassa 49:54 Aleksi Antti-Roikon osumalla. KalPa pelasi kuitenkin hyvin rauhallisesti ja harkitusti, saaden taltutettua jäljellä olevan oululaisylivoiman tämän jälkeen. Lopussa ilman maalivahtia pelannut Kärpät sai kuin saikin aikaan tasoitusmaalin, kun Gardiner vei ratkaisun jatkoerään vain kahdeksan sekuntia ennen summerin soimista.

Kun jatkoerässä ei ratkaisua nähty, siirryttiin voittomaalikilpailuun. KalPan onnistujina olivat Rissanen sekä Curry, ja plakkariin tarttui jo kaksi taistelupistettä.

Oulun-viikonlopun toinen koitos mitellään huomenna lauantaina. Ottelu Kärppiä vastaan starttaa klo 17.00. Seuraava kotiottelu on luvassa lauantaina 26.10, kun Olvi Areenalle saapuu vieraaksi HIFK. Ottelu alkaa klo 17.00, ja ennakkoliput ovat ostettavissa täältä!