Raportti: Saarelaisen ensiosuma ei auttanut JYP-tappiossa

Liiga, 11.10.2024: KalPa-JYP 3-4 (2-2, 1-0, 0-2) | Tilastot täältä.

Kuva: Atte Rissanen Photography

JYP oli liian kova pala KalPalle myös kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa, taiston tauottua lukemissa 3-4.

Sarjataulukon toiseksi viimeisenä majaileva jyväskyläläisjoukkue aloitti ottelun vahvasti, vaikka sillä olikin vaikeuksia voittaa aloituksia. JYP saikin silti luotua isäntiään paremmin laukauksia ja hurrikaanipaidat siirtyivät johtoon ajassa 2:12, kun Jere Lassila tykitti kiekon ohi Stefanos Lekkasin. Vieraat eivät kuitenkaan saaneet kauaa nauttia johtoasemasta, sillä KalPa tuli tasoihin nopeasti. Kasper Simontaival siirsi kiekon avopaikalle Joona Saarelaisen lapaan, ja nuorukainen ei voinut erehtyä. Ajassa 4:47 syntynyt osuma oli Saarelaiselle Liiga-uran avausmaali.

Erän kuluessa hallinta kääntyi JYPin hyväksi, joka näkyi parhaiten aloitusvoittoina sekä laukausten luomisena. Lekkas sai kaivaa pelivälinettä selkänsä takaa toistamiseen ajassa 15:34, kun Lassila yllätti hänet jälleen. Tällä kertaa maali syntyi ylivoimalla, Aleksi Klemetin istuessa rangaistusaitiossa. KalPa tuli tasoihin toistamiseen ajassa 18:08, kun Patrick Curry viimeisteli kauden viidennen osumansa tasavajaalla Klemetin ja Lukas Kanakin esityöstä.

Myös toiseen erään lähdettäessä pelillinen rytmikapula pysyi jyväskyläläisten hallussa, ja Lekkas saikin venyä kiekon tielle toisella 20-minuuttisella peräti yhdeksään otteeseen. Hän kuitenkin näytti olevansa kaikkea sitä, mitä häneltä on totuttu näkemään, eikä maaleja nähty. Tätä ei tapahtunut edes Jaakko Rissasen rangaistuksesta seuranneen ylivoiman aikana. Ajassa 36:47 päästiin lopulta tuulettamaan kotijoukkueen onnistumisen johdosta, kun Andreas Okany siirsi isännät johtoon ensi kertaa ottelussa. Osuman syöttöpisteet kirjattiin Konsta Kapasen ja Oliver Larsenin nimiin.

Kolmas erä tarjosi hyvin tasaista peliä, jossa kiekko liikkui nopeasti päästä päähän eikä maalipaikoilta vältytty. Lopulta maalia pääsi juhlimaan erän puolivälin jälkeen vierasjoukkue JYP. Latvialaispuolustaja Miks Tumanovs oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan – tarkemmin sanottuna ajassa 50:04. Miehen ensimmäinen Liiga-maali tuli vieraiden kannalta tärkeään saumaan. Pian tämän jälkeen vieraat tuulettivat maalia toistamiseen, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Verkko heilui kuitenkin ajassa 57:16, kun Tuukka Tieksola iski ottelun voittomaalin, Kristjan Komben istuessa rangaistusta korkeasta mailasta. Näin ollen myös joukkueiden toinen keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyy jyväskyläläisjuhliin.

Illan ottelu oli KalPan ainoa tämän viikon osalta. Ensi viikolla joukkue hyppää askiin kolmeen otteeseen, kerran kotona ja kahdesti vieraissa. Viikko aloitetaan keskiviikkona 16.10, kun Olvi Areenalle saapuu vieraaksi HPK. Ottelu alkaa klo 18:30, ja ennakkoliput ovat ostettavissa täältä! Pelit jatkuvat perjantaina 18.10 ja lauantaina 19.10 back-to-back-viikonlopun merkeissä Oulussa. Perjantain ottelu Kärppiä vastaan starttaa klo 18:30, lauantain ottelu puolestaan klo 17:00.