Raportti: Paluu voittojen tielle vakuuttavalla voitolla

Liiga, 16.10.2024: KalPa-HPK 3-2 (0-1, 2-0, 1-1). Tilastot täältä.

Kuva: Atte Rissanen Photography

KalPan kolmen ottelun viikko alkoi näyttävästi, kun se kellisti HPK:n Olvi Areenalla lukemin 3-2.

Viime perjantaina JYPille kotonaan hävinnyt KalPa lähti korjaamaan kurssia lupaavan oloisesti, kun se aloitti avauserän pirteästi kuljettaen ja halliten kiekkoa hyvin. Kiekonhallinta kääntyi kuitenkin hiljalleen hämeenlinnalaisvieraiden hyväksi erän puolivälin tienoilla, kun Kasper Simontaival otti itselleen kaksikin rangaistusta. Niistä jälkimmäinen, ja siitä seurannut alivoima, koitui kohtaloksi. HPK:n nuori hyökkääjä Jesse Kiiskinen ohitti Juha Jatkolan ensi kertaa ottelussa, kun avauserää oli pelattuna 15:12. Tilastollisesti katsottuna avauserä oli aika lailla tasainen.

Kuopiolaisisännät lähtivät toiselle 20-minuuttiselle tasoitusmaali mielessään. Maalia saatiin kuitenkin odottaa kovasta yrittämisestä huolimatta. Lopulta ajassa 28:14 yrittäminen tuotti tulosta, kun Simontaival ohjasi Filip Westerlundin laukauksen ohi Sami Rajaniemen. Ylivoimalla syntyneeseen maaliin merkittiin syöttöpiste myös Jaakko Rissaselle​​​​​​​. KalPa pelasi kokonaisuudessaan erässä edukseen, ja saikin luotua Rajaniemelle töitä yhteensä yhdeksän laukauksen verran. Ennen erätaukoa saatiin nauttia vielä toisesta kotijoukkueen maalista, kun Andreas Okany viimeisteli läpiajonsa päätteeksi kauden neljännen osumansa. Ajassa 39:16 syntyneeseen maaliin merkittiin syöttöpiste Konsta Kapaselle sekä Iivari Räsäselle.

Päätöserässä vieraat eivät saaneet ulosmitattua aivan kaikkea potentiaaliaan, kun useat syötönkatkot vaivasivat hyökkäysten luomista. Sen sijaan KalPalla oli paljon vastahyökkäyksiä sekä tilaa luoda maalipaikkoja, kun HPK-puolustus päästi heidät alueelle kerta toisensa jälkeen. Rajaniemi joutui nöyrtymään kolmatta kertaa illan aikana, kun pelikellossa oli aika 51:37. Puolustaja Westerlundin kauden toiseen osumaan merkittiin kreditit Veeti Miettiselle sekä maalivahti Jatkolalle. HPK tuli maalin päähän ajassa 56:21, kun Roope Vesterinen käynnisti vierasjoukkueen loppukirin. Vimmatusta yrittämisestä huolimatta tasoitusmaali ei nähnyt koskaan päivänvaloa, ja kolme pistettä jää Kuopioon varman oloisen esityksen myötä.

KalPan viikko jatkuu otteluiden osalta Oulussa, kun se kohtaa Kärpät perjantaina 18.10 ja lauantaina 19.10. Perjantain ottelu polkaistaan käyntiin klo 18:30, lauantaina klo 17:00. Seuraava kotiottelu on luvassa lauantaina 26.10, kun Olvi Areenalle saapuu vieraaksi HIFK. Ottelu alkaa klo 18:30, ja ennakkoliput ovat ostettavissa täältä!