Raportti: Päätöserän kiri takasi voiton Liiga-avauksessa!

Liiga, 10.9.2024: KalPa-SaiPa 3-2 (0-0, 1-2, 2-0) | Tilastot täältä.

Kuva: Atte Rissanen Photography

KalPa starttasi uuden Liiga-kauden komeasti, kun se kellisti SaiPan lopulta lukemin 3-2.

Kauden ensimmäinen tosikoitos starttasi energisesti, kun molemmat joukkueet pääsivät kiinni kiekon syrjään tasapuolisesti. SaiPa kuitenkin antoi oljenkorren KalPalle vain kahden minuutin jälkeen, Oliver Kjaerin ottaessa rangaistuksen kiinnipitämisestä. Tämä ylivoima ei kuitenkaan juuri mitään konkreettista tuottanut ja lukemat pysyivät edelleen nollissa. Toinen, Elmeri Laakson rangaistusta seurannut ylivoima erän puolivälissä näytti jo merkkejä paremmasta. Silti maali jäi roikkumaan ilmaan ja SaiPa näytti isännilleen jälleen vahvaa alivoimapelaamista.

Lappeenrantalaisvieraat pistivät isomman vaihteen silmään toisen erän alussa, kun Janne Naukkarinen käänsi nopeasti Laakson syötön laukaukseksi, joka ohitti Stefanos Lekkasin. Erä oli tässä vaiheessa ehtinyt vain yhden minuutin ja 23 sekuntia. KalPa kuitenkin roikkui vieraiden vauhdissa, joskin hieman yskähdellen. SaiPa-pakki Laakso tarjosi KalPalle uutta oljenkortta ennen erän puoltaväliä suljettuaan kiekon käteensä. Isäntäjoukkueelle koitti kauden ensimmäinen ylivoima, jota ei jätetty käyttämättä. Aleksi Klemetti laukoi kiekon Oliver Larsenin ja Jaakko Rissasen syötöistä ohi Oskari Salmisen ajassa 27:39, vain seitsemän sekunnin ylivoiman jälkeen.

Erän laukaukset lumin 15-7 vienyt SaiPa polki johtoon uudemman kerran ajassa 32:03, kun Otto Kivenmäki ryösti kiekon keskialueella ja lähti läpiajoon, ohittaen lopulta Lekkasin. Pian tämän jälkeen KalPa teki vaihtovirheen, ja rangaistuspenkille lähti kärsijäksi Juuso Mäenpää. Lisämaaleja ei SaiPa kuitenkaan päässyt tekemään, ja päätöserään KalPalle jäi kohtuullinen takamatka kirittäväksi.

Kolmas erä oli KalPalta ylivoimaisesti laadukkain. SaiPa-vahti Salmisella riitti töitä yhteensä 11 torjunnan verran, kun kuopiolaisisännät olivat suorastaan tulessa hyökkäysalueella. Kaivattu tasoitus syntyi ajassa 51:51, kun Filip Westerlund pyyhkäisi kiekon Kristjan Komben ja ​​​​​​​Patrick Komben syötöistä ohi Salmisen. Alle minuutti tästä, ja verkko heilui jälleen. Tällä kertaa miltei 4000-päistä Olvi Areenaa huudatti Rissanen, joka löi Matyas Kantnerin ja Ville Ruotsalaisen syötöistä osuman, joka jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Näin ollen Liiga-kausi käynnistyy komeasti kolmen pisteen voitolla!

Liigan avausviikko jatkuu KalPan osalta perjantaina 13.9, kun joukkue matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Ottelu Hippoksella alkaa klo 18:30. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 21.9. Tuolloin Olvi Areenalle saapuu vieraaksi TPS – ennakkoliput ovat myynnissä täältä!