Raportti: KalPalle kaksi pistettä Espoosta

Liigan runkosarja, 28.9.2024: Kiekko-Espoo–KalPa 1–2 VL. (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1). Tilastot täältä.

Patrick Curry iski kauden toisen maalinsa Espoon lauantai-illassa. (Kuva: Kiekko-Espoo)

KalPa lähti päättämään kolmen ottelun viikkoaan lauantai-illaksi Espooseen, jossa kuopiolaisryhmää isännöi Liiga-nousija Kiekko-Espoo.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Espooseen saapunut kuopiolaismiehistö lähti viikon kolmanteen otteluun perjantai-illan kotivoiton siivittämänä. Tasaisessa ottelussa haettiin ratkaisua aina voittolaukauskisasta asti, jossa KalPa oli etevämpi ja nappasi kaksi pistettä mukaansa loppunumeroin 1–2.

Kuopiolaisten ehdoton ykkösnimi oli tänään tolppien välissä, kun Juha Jatkola venyi kiekon eteen peräti 28 kertaa ja takasi voiton keltapaidoille. Maalinteossa varsinaisella peliajalla onnistui Patrick Curry ja voittolaukauskisassa verkkoa heilutti Jaakko Rissanen.

Vierasjoukkue aloitti maaliteon

KalPa avasi ottelun maalihanat ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Tanskalaispuolustaja Oliver Larsen toimitti kiekon maalille ja yhdysvaltalaishyökkääjä Patrick Curry iski kiekon Petteri Rimpisen vartioimaan espoolaismaaliin ajassa 15.01.

Toiseen erään sinipaitainen kotijoukkue tuli räväkästi ja sai luotua vaarallisen tekopaikan jo avausminuuteilla, kun Joachim Rohdin karkasi läpiajoon. Juha Jatkola veti kuitenkin tilanteessa pidemmän korren, mutta seuraavaa Rohdinin maalintekoyritystä ei enää Jatkolakaan pystynyt estämään ja Kiekko-Espoo tasoitti numero 1–1:een ajassa 24.25.

Toisen erän edetessä KalPa otti jälleen pelin haltuunsa ja vei pelin painopisteen väkisin espoolaisten kenttäpuoliskolle. KalPa sai luotua pitkiä hyökkäysjaksoa, mutta maaleja ei toisessa erässä kuitenkaan nähty.

Tasainen kolmas erä

Kolmas erä oli puolestaan enemmän kotijoukkueen heiniä, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalinteossa, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Jatkoajalla KalPa selvitti sitkeällä puolustustaistelulla myös kahden minuutin alivoiman, kun Lasse Lappalainen komennettiin istumaan kaksiminuuttista kampituksesta. Lukuisista tilanteista huolimatta loppuratkaisua haettiin voittolaukauskisasta.

Voittolaukauskisassa KalPa-vahti Juha Jatkola laittoi luukut kiinni ja ainoan osuman iski Jaakko Rissanen – näin ollen kaksi pistettä matkasi Kuopioon. KalPa jatkaa otteluitaan ensi viikonloppuna länsirannikon vieraskiertueella ja seuraava kotiottelu on edessä perjantaina 11.10. klo 18.30 JYPiä vastaan. Liput otteluun saat kätevästi KalPan lippukaupasta!