Raportti: Erikoistilanteiden ilta ei tuonut pisteitä Jyväskylästä

Liiga, 13.9.2024: JYP-KalPa 3-2 (0-0, 1-2, 2-0) | Tilastot täältä.

Kuva: Jiri Halttunen

KalPa päätti sarjakauden avausviikkonsa Jyväskylässä, jossa se taipui JYPille niukasti maalein 3-2.

Tiistaina kautensa heti voitolla avannut KalPa pystyi ottamaan illan ottelussa komennon hyvin nopeasti itselleen ja tuotti hyökkäyksiä lupaavasti, mutta jyväskyläläisisännät pitivät puolustuksensa aukottomana ja näin ollen laukauksia kohti Veini Vehviläistä saatiin odottaa tovi. JYPin puolustaja Väinö Liikonen ​​​​​​​otti kaksi rangaistusta ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, ja KalPalla oli paikkansa siirtyä johtoon. Tässä ei kuitenkaan vielä onnistuttu. Kuopiolaiset hallitsivat kaiken kaikkiaan avauserää voittaen laukauksetkin numeroin 22-5, mutta JYP-puolustus oli kova pala purtavaksi.

Toinen erä starttasi isäntien komennossa, ja KalPan oli tyytyminen puolustamaan aktiivisesti. JYP suojasi kuitenkin pelivälinettä, eikä kiekonriistoille ollut mahdollisuutta. Maalia juhlimaan pääsi ensi kertaa juurikin JYP, jonka hyökkääjä Mikko Perttu latasi siniviivan tuntumasta kiekon ohi Stefanos Lekkasin ajassa 24:36. KalPalle koitti ylivoima jälleen erän puolivälin tienoilla, mutta paremmasta yrityksestä huolimatta tämäkään ei tuottanut tulosta. Lopulta tasoitusmaali koitti kuitenkin ajassa 34:13, kun Aleksi Klemetti pääsi tökkäämään Patrick Curryn laukoman irtokiekon ohi Vehviläisen. Maaliin merkittiin syöttöpiste myös Oliver Larsenille.

Tämä ei kuopiolaisille vielä riittänyt. 37 sekuntia tasoitusmaalin jälkeen punalamppu syttyi uudestaan, tällä kertaa Matyas Kantnerin toimesta. Ajassa 34:50 syntyneeseen maaliin ei merkitty syöttäjiä, sillä Kantner teki maalin suvereenin yksilösuorituksen päätteeksi läpiajosta. Yhtäkkiä yhden maalin takaa-ajoasema oli kääntynyt johdoksi.

Kolmas erä alkoi johto-asemassa olevan KalPan kannalta ikävästi, kun Curry otti alkuminuuteilla rangaistuksen estämisestä. Ylivoima tuli kuin tarjottimella JYPille, joka ei tarvinnut tasoitusmaalin tekemiseen kuin seitsemän sekuntia. Tuukka Tieksolan ​​​​​​​maali syntyi ajassa 43:16. Erässä, kuten koko ottelun aikana, ylivoimia nähtiin runsaasti. Tieksolan maalia lukuunottamatta niissä korostui kuitenkin ennen kaikkea molempien joukkueiden vahva alivoimapelaaminen. Illan aikana JYP hankki itselleen kuusi kahden minuutin rangaistusta, KalPa vielä yhden enemmän.

Lopulta KalPan kohtaloksi koitui kahden miehen alivoima ottelun loppuhetkillä. Larsenin sekä uuden vahvistuksen, Lukas Kanakin, jäähyjen aikana Samuel Jonsson pääsi iskemään ottelun voittomaalin ajassa 59:48. Loppusekunteina KalPa yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby kääntyi lopulta JYPin hyväksi.

Ensi viikolla pelataan kahteen otteeseen. Pelit jatkuvat ensin torstaina 19.9, kun joukkue matkaa Kouvolaan, jossa heitä isännöi KooKoo klo 18:30 alkavassa ottelussa. Olvi Areenan sauna lämpeää seuraavan kerran lauantaina 21.9, kun klo 18:30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TPS – ennakkoliput ovat myynnissä täältä! Ottelussa ollaan samalla Oktoberfest-tunnelmissa, josta voit lukea lisää tämän linkin takaa.