Bluesin sitkeys palkittiin voitolla, KalPalle Espoosta yksi piste

Blues - KalPa 2-1 JA (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Tilastot täällä

Blues on viime aikoina laittanut pudotuspeleihin meneviä joukkueita todella ahtaalle ja aiheuttanut heille pistemenetyksiä. KalPan vierailusta Espooseen oli ennakoitavissa hikistä ja vähämaalista iltapuhdetta ja juuri sellainen ottelusta tulikin. 

Vieraat olivat ottelun hallitsevampi osapuoli yritteliäisyydellään ja kärsivällisyydellään ja vaikka kaksi ensimmäistä erää päättyivätkin maaleitta, usko omaan tekemiseen ja sitä myöten aktiivisuus pysyivät hyvällä tasolla. Palkinto tuli viimein hieman ennen kolmannen erän puoliväliä Santeri Lukan ylivoimamaalilla. Lähes erän viimeiselle minuutille asti näytti siltä, että KalPa olisi uusimassa syksyn tekoaan Espoossa, kahden maalittoman erän jälkeen työvoittoon nousemisella kolmannessa erässä.

Niin ei kuitenkaan nyt käynyt. Blues nousi tasoihin Antti Suomelan ohjauksella ajassa 58.58 ja ajassa 64.48 Suomela sivalsi läpiajosta illan toisellaan ottelun ratkaisun. Bluesin taistelutahtoa ja sitkeyttä täytyy ihailla, kuten myös äänekkäiden kannattajien upeaa mukana elämistä. Blues tulee suurella todennäköisyydellä jäämään runkosarjan viimeiseksi, mutta joukkueelle voitto oli yksi kauden makeimpia ja kannattajille ehkä jopa yksi kautta aikojen makeimpia runkosarjassa. Niin hienon taistelun espoolaiset yhdessä voittoon tekivät.

KalPa sai Espoosta kaksi äärimmäisen tärkeää opetusta. Yksi, Blues-pelaajien taistelutahdolla ja uskolla kaikki on mahdollista myös KalPalle. Kaksi, tiistaina nähtyyn huonoon viimeistelyyn ja vielä huonompaan ylivoimapeliin ei tulevissa otteluissa ole yksinkertaisesti varaa, mikäli mielii otteluita voittaa. Noista opeista savolaiset maksoivat nyt kovan hinnan kahden sarjapisteen muodossa. Mutta, mikäli joukkue pystyy nuo opit itseensä imemään, hinta ei tule muodostumaan liian kalliiksi. Nuori joukkue tarvitsee oppia asioita pitkän kauden aikana kantapään kautta, ei riitä että valmennus kertoo asioista etukäteen, niin myös Kuopiossa.

KalPa jatkaa vieraissa heti keskiviikkona Hakametsässä, isäntänä Ilves. Lauantaina on vuorossa paluu kotiyleisön eteen kun Kuopioon saapuu Liigassa toisen kerran noin neljännesvuosisataan KooKoo. Kahdessa edellisessä kotiottelussa tunnelma on ollut jo keväisen loistava ja KalPa on palkinnut kotiyleisön tuesta voitoilla, tervetuloa jälleen viihtymään lauantai-illan huumaan! Liput ovat saatavilla jo nyt täältä


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
- La 5.3. klo 17.00 KalPa - KooKoo
- To 10.3. klo 18.30 KalPa - Lukko