Raportti: KalPalle täysi pistepotti Savon derbystä

Liigan runkosarja, 27.9.2024: KalPa–Jukurit 2–1 (0–0, 1–0, 1–1). Tilastot täältä.

(Kuva: Atte Rissanen Photography)

KalPa ja Jukurit aloittivat taistelun Savon herruudesta perjantai-iltana Olvi Areenalla, kauden ensimmäisessä Savon derbyssä. KalPa nappasi täydet pisteet loppulukemin 2–1.

KalPa aloitti kolmen ottelun viikkonsa tiistaina niukalla tappiolla Tapparan vieraana, mutta perjantai-iltana Olvi Areenalla oli toinen ääni kellossa. KalPa oli tasaisessa ottelussa askeleen edellä mikkeliläisivieraita, napaten täyden pistepotin loppulukemin 2–1.

KalPan tahtipuikkoa ottelussa heilutti kahden pisteen iltaa viettänyt Jaakko Rissanen, joka osui ensin itse ja tarjoili alustuksen ottelun voittomaaliksi jääneeseen Andreas Okanyn 2–1-osumaan.

Tasainen avauserä

Avauserä sujui tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät hakemaan illan avausmaalia ylivoimapelin turvin, mutta maaleja ei loistopaikoista huolimatta syntynyt ja erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. KalPan kokoonpano koki ensimmäisessä erässä ikävän takaiskun, kun joukkueen kapteeni Tuomas Kiiskinen siirtyi pukusuojaan kesken erän.

Toisessa erässä saatiin hanat auki, sillä toinen kolmannes ehti vanheta vain runsaat kaksi minuuttia, kun KalPa iski kiekon verkkoon ylivoimalla. Juuso Mäenpää tarjoili kiekon komealla poikittaissyötöllä Jaakko Rissaselle, joka naulasi kauden kolmannen maalinsa ajassa 22.07.

Rissasella oli mahdollisuus myös toisen täysosuman tekemiseen hetkeä myöhemmin, mutta Jukurit-vahti Markus Ruusu esitti yhden alkukauden upeimmimista torjunnoista venyttämällä räpylänsä Rissasen laukauksen eteen ja numerot pysyivät 1–0:ssa. KalPa painoi lujaa päälle myös erän loppuhetkillä, mutta Ruusu piti torjunnoillaan eteläsavolaismiehistön mukana pelissä.

Kahden maalin päätöserä

Kolmannen erän alussa KalPa iski itsensä kahden maalin karkumatkalle, kun Jaakko Rissanen peittosi luistelukilpailussa Jukurit-puolustajan ja tarjoili kiekon Andreas Okanylle, joka ei tästä paikasta erehtynyt.

Erän puolivälin tienoilla Jukurit lisäsi höyryä ja pyrki väkisin painamaan pelin painopisteen kuopiolaisten päätyyn. Jukurit onnistui iskemään kavennusmaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, mutta tasoitukseen asti ei eteläsavolaisten ponnistelu riittänyt, näin ollen täysi pistepotti jäi Kuopioon.

KalPa jatkaa otteluitaan heti huomenna lauantaina 28.9. klo 17.00, kun joukkue matkaa Espooseen Kiekko-Espoon vieraaksi. Seuraava kotiottelu on edessä perjantaina 11.10. klo 18.30, jolloin Olvi Areenalla mitellään Järvi-Suomen derbyssä JYPiä vastaan. Liput otteluun saat kätevästi KalPan lippukaupasta!