Niiralan Montun saneeraustyöt käynnissä – suurimmat muutokset näkyvissä jo ensi kaudella

<p>Havainnekuva Niiralan Montusta, uimahallista sekä pysäköintitalosta. (Kuva: YIT)</p>

Havainnekuva Niiralan Montusta, uimahallista sekä pysäköintitalosta. (Kuva: YIT)

KalPan kotiotteluiden näyttämön, Niiralan Montun remonttityöt ovat alkaneet niin seinien ulko- kuin sisäpuolellakin.

Jäähallin ulkopuolella remonttityöt käynnistyivät jo maaliskuun loppupuolella, kun Suokadun puoleinen parkkipaikka louhittiin auki ja sittemmin jäähallin seinien sisäpuolella on aloitettu purkutyöt.

Jäähallin peruskorjaus sekä uimahallin ja pysäköintitalon rakentaminen ovat osa Kuopion kaupungin Kuntolaakso-hanketta. Hankkeessa urakoitsijoina toimivat YIT Rakennus Oy sekä Caverion Suomi Oy. Uusi uimahalli rakentuu nykyisen jäähallin yhteyteen ja se tulee sijaitsemaan Niiralan Montun entisen yläparkkipaikan tilalla. Vanha uimahalli palvelee käyttäjiä uuden valmistumiseen saakka.

Jäähalli, uimahalli ja pysäköintitalo ovat suunniteltu niin, että ne toimivat hyvin sekä yhtenä kokonaisuutena, että myös erillisinä laitoksina.

Hankkeen urakointi kestää kesään 2020 saakka, mutta jäähallin peruskorjaustyöt eivät häiritse KalPan Liiga-otteluita.

Muutokset Niiralan Montun ympäristössä

Nykyisen niin sanotun montun parkkipaikan tilalle rakennetaan 350-paikkainen pysäköintitalo. Pysäköintitalo parantaa huomattavasti Niiralan Montun nykyistä pysäköintitilannetta ja talon myötä pysäköinti saadaan osittain myös sääsuojattua.

Pysäköintitalosta rakennetaan suora kulku jäähalliin sekä uuteen uimahalliin. Pysäköintitalossa hoidetaan tulevaisuudessa myös inva-pysäköinti. Pysäköintitalo valmistuu syksyllä 2019.

Niiralan Montun pääsisäänkäyntinä jatkossa toimii nykyinen B-sisäänkäynti.

Jäähallin sisäpuolella tehtävät remonttityöt

Näkyvimpiä muutoksia jäähallin sisäpuolella tulevat olemaan esimerkiksi niin sanotut ringside-katsomot, uusi mediakuutio, uudet led-pinnat, Niiralan Montun pohjoispäätyyn tuleva parviravintola ja lounasravintola nykyisen B-sisäänkäynnin yhteyteen.

Ringside-katsomot tuovat halliin lisää istumapaikkoja ja ringside-paikkojen myötä katsojille tarjotaan mahdollisuus olla entistä lähempänä kenttätapahtumia. Ringside-paikkojen ensimmäinen rivi tulee olemaan hieman kaukalonlaidan yläpuolella. Ringside-paikkoja halliin tulee noin 400 kappaletta.

Ringside-katsomoiden myötä Niiralan Montun kaukalo kapenee leveyssuunnassa nykyisistä mitoistaan kaksi metriä. Kun vielä viime kaudella kaukalo oli mitoiltaan 60 metriä pitkä ja 30 metriä leveä, on alkavalla kaudella se leveydeltään 28 metriä.

Uusien katsomonosien myötä jäähallin katsojakapasiteetti nousee 5300 katsojaan.

Niiralan Monttuun rakennetaan myös lisää WC-tiloja, hallista tehdään ympärikierrettävä ja remontin myötä myös anniskelukatsomo palvelee katsojia.

Remontin yhteydessä myös jäähallin valaistus ja äänentoisto uusitaan vastaamaan nykypäivän standardeja, joka parantaa katsojakokemusta entisestään.

Näkyvimpien muutoksien lisäksi jäähallin rakennetaan lisää pukuhuoneita ja KalPan Liiga-joukkueen tiloja laajennetaan sekä liikuntaesteisten kulkemista parannetaan koko jäähallin ympäristössä ja sen sisällä.

KalPa seuraa remontin etenemistä tiiviisti yhteistyössä YIT:n kanssa.