KalPalle jo toinen hyökkääjä viime kevään KHL-finalistin riveistä

Liigassa kovaa jälkeä jo tehneen Michal Birnerin heinäkuussa hankkinut KalPa vahvistaa hyökkäystään lyhyeen aikaan jo toisella viime kevään KHL-finalistin pelaajalla. Tsekki Tomas Kubalik (24) saapuu Kuopioon Birnerin tapaan HC LEV Prahasta.

Kubalik on raamikas (188 cm / 95 kg) laitahyökkääjä, jonka vahvuuksia kaukalossa ovat fyysisyys, maalineduspelaaminen ja painava oikealta lähtevä laukaus. Sopimus kattaa tulevan kauden, sisältäen seuran option syksylle Kasperi Kapasen mahdollisesti palatessa KalPaan.

HC Plzenin kasvatti suuntasi jo 19-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan, mistä hänellä on kokemusta NHL:stä Columbus Blue Jacketsissa 12 ottelua (1+3) sekä AHL:stä 190 ottelua (49+50). Viime kaudella Kubalik pelasi KHL:ää kotimaansa HC LEV Prahassa 19 ottelua (2+1).

 - Tämä hankinta tehtiin kun Kasperi lähtee syyskuun alussa taistelemaan pelipaikasta Pittsburghiin ja mahdollinen paluu voi mennä marraskuulle asti, jolloin runkosarjasta olisi pelattu jo noin 20 peliä. Tomasin tulon myötä saadaan hyökkääjien roolitukset paremmin kohdalleen ja valmennus pääsee peluuttamaan pelaajia kunkin vahvuuksien mukaan, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

- Tsekit olivat viime kaudella joukkuekavereita, Tomas on kysellyt Michalilta asioita KalPasta ja Kuopiosta ja kuullut positiivisia asioita. Se helpotti Tomaksen päätöksen tekoa ja saimme sopimuksen valmiiksi nopealla aikataululla. Hän haluaa tulla Kuopioon kehittymään ja nousemaan pelaajana seuraavalle tasolle.