KalPa kiinnitti yhdeksän nuorta lahjakkuutta

Tänä keväänä KalPan eri joukkueet ottivat kuudesta mahdollisesta SM-mitalista peräti neljä. Kun joukkueet menestyvät, yksilöt nousevat esille, ja KalPan juniorijoukkueista löytyy tällä hetkellä nuoria maajoukkuetason lupauksia pitkäksi jonoksi asti. Kilpailu päästä näyttämään kykyjään Liiga-joukkueeseen tulee olemaan ensi kaudella erittäin kovaa.

KalPa on kiinnittänyt vähintään ensi kauden kattavilla sopimuksilla yhdeksän nuorta lahjakkuutta. Heistä peräti kahdeksan on kantanut jo Suomi-paitaa.

 - Meidän organisaatio on hyvässä tilanteessa nuorten pelaajien osalta. Eetu Luostarinen on keulakuvana nuorten vahvassa marssissa kohti parrasvaloja, Henri Knuutinen on myös ottanut jo askeleita Liiga-ympäristössä ja heidän vanavedessä A-nuorista on tulossa iso liuta pelaajia kilpailemaan paikasta auringossa. Tekeminen A-nuorissa ja Juniori-KalPassa on ollut kehittävää ja sen jatkumo on erittäin tärkeää. Sen vuoksi myös tehostettu yhteistyö IPK:n kanssa antaa mahdollisuuden kehittää nuorten kärkeä kohti Liigaa, kertoo KalPan Liiga-joukkueen päävalmentaja Sami Kapanen.

 - Meidän toinen aalto nuorissa on jo tulossa Aleksi Klemetin ja Leevi Aaltosen johdolla. Yhdessä nämä nuoret luovat keskenään kilpailutilanteen, jossa heidän kehitys on vääjäämätöntä. Oikein käsiteltynä meidän tulevaisuuden runko tulee olemaan omavaraisempi kuin aikoihin. Meidän tulevaisuus on kirkas näiden nuorten kehittyessä Liigaan.


Esimerkiksi B-nuorten Suomen mestareissa on paljon lahjakkuutta ja potentiaalia Liiga-tasolle jo lähitulevaisuudessa. Kuva: Leijonat.fi.

Hyökkääjä Aleksi Klemetin (171 cm / 65 kg) sopimuksen pituus on kolme vuotta. 18-vuotias Kuhmon Kivan kasvatti on pelannut KalPassa kolme kautta ja on takonut kovia pistemääriä, sijoittuen C-nuorten SM-sarjan pistepörssissä kolmanneksi. Päättyneellä kaudella hän pelasi sekä B-nuorten SM-sarjaa että Nuorten SM-liigaa. Klemetti ratkaisi jatkoerän maalillaan tänä keväänä KalPalle B-nuorten Suomen mestaruuden.

Hyökkääjä Leevi Aaltosen (174 cm / 63 kg) sopimuksen pituus on kolme vuotta. 16-vuotias Mikkelin Jukurien kasvatti on pelannut KalPassa kaksi kautta, tehden poikkeuksellisen suuria pistemääriä. Viime kaudella hän voitti C-nuorten SM-sarjan pistepörssin ja valittiin vuoden tulokkaaksi sekä tällä kaudella hän sijoittui B-nuorten SM-sarjan pistepörssissä toiseksi. Päättyneellä kaudella hän oli voittamassa B-nuorten Suomen mestaruutta ja debytoi jo Nuorten SM-liigassa.

Hyökkääjä Henri Knuutisen (191 cm / 87 kg) sopimuksen pituus on kaksi vuotta. 19-vuotias Kiuruveden Kiekko -81:n kasvatti on pelannut KalPassa neljä kautta, ja päättyneellä kaudella hän murtautui Liiga-joukkueen kokoonpanoon runkosarjassa 22 otteluun ja pudotuspeleissä neljään otteluun. Palkintokaapista löytyy jo viime keväältä Nuorten SM-liigasta pronssi sekä tältä keväältä Liigasta hopea.

Maalivahti Arttu Ruotsalaisen (192 cm / 85 kg) sopimuksen pituus on kaksi vuotta. 16-vuotias Jokipoikien kasvatti saapuu Kuopioon kotikaupungistaan Joensuusta. Raamikas lahjakkuus pelasi päättyneellä kaudella jo ensimmäiset minuuttinsa Mestiksessä.

Hyökkääjä Tatu Kokkolan (180 cm / 82 kg) sopimuksen pituus on yksi vuosi. 19-vuotias Suonenjoen Kiekko-Karhujen kasvatti on pelannut KalPassa neljä kautta, debytoiden viime kaudella sekä Mestiksessä että Liigassa. Päättyneellä kaudella Kokkola oli Nuorten SM-liigassa KalPan toiseksi paras pistemies ja koko sarjan pistepörssissä kuudes sekä palkittiin vuoden herrasmiespelaajana. Vuosi sitten hän oli voittamassa Nuorten SM-pronssia.

Hyökkääjä Mikko Juusolan (178 cm / 76 kg) sopimuksen pituus on yksi vuosi. 19-vuotias Oulun Kärppien kasvatti sijoittui Oulussa C-nuorten SM-sarjan pistepörssissä kolmanneksi ja voitti C-nuorten SM-pronssia sekä B-nuorten Suomen mestaruuden. Kuopiossa hän on pelannut kaksi kautta, ollen voittamassa vuosi sitten Nuorten SM-pronssia. Päättyneellä kaudella Juusola oli Nuorten SM-liigassa KalPan paras pistemies ja koko sarjan pistepörssissä neljäs sekä valittiin sarjan toiseen All Stars -kentälliseen.

Hyökkääjä Juuso Könösen (182 cm / 80 kg) sopimuksen pituus on yksi vuosi. 18-vuotias KalPa-kasvatti oli C-nuorissa joukkueensa pistepörssissä toinen, B-nuorissa neljäs ja päättyneellä kaudella Nuorten SM-liigassa kolmas.

Hyökkääjä Tuomas Ahtosen (181 cm / 86 kg) sopimuksen pituus on yksi vuosi. 18-vuotias Kuhmon Kivan kasvatti on pelannut KalPassa kolme kautta kovilla pistemäärillä, ollen C-nuorissa joukkueensa paras pistemies ja koko sarjan pistepörssin toinen. Päättyneellä kaudella hän oli voittamassa B-nuorten Suomen mestaruutta.

Puolustaja Joona Riekkisen (180 cm / 81 kg) sopimuksen pituus on yksi vuosi. 18-vuotias KalPa-kasvatti oli C-nuorten SM-sarjassa kolmanneksi tehokkain puolustaja ja valittiin sarjan toiseen All Stars -kentälliseen. Päättyneellä kauden hän pelasi Nuorten SM-liigaa ja vahvisti keväällä B-nuorten Suomen mestaruuden voittanutta joukkuetta.


KalPalla 24 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2017-2018

Maalivahdit (2):
Arttu Ruotsalainen (2019), Denis Godla (2018).

Puolustajat (6):
Mikael Seppälä (2019+2020), Juuso Riikola (2019), Joona Riekkinen (2018), Santeri Lukka (2018), Eetu Sopanen (2018), Otto Leskinen (2018).

Hyökkääjät (16):
Aleksi Klemetti (2020), Leevi Aaltonen (2020), Eetu Luostarinen (2020), Henri Knuutinen (2019), Topi Piipponen (2019), Matias Myttynen (2019), Tommi Jokinen (2019), Tuomas Ahtonen (2018), Juuso Könönen (2018), Mikko Juusola (2018), Tatu Kokkola (2018), Mikko Nuutinen (2018), Juuso Nevalainen (2018), Alexander Ruuttu (2018), Sami Mutanen (2018), Balazs Sebok (2018).